ABD Senatörü, diyabet ve kilo kaybı ilacının hayatını değiştirdiğini söylüyor, işte bu yüzden

poem

New member
Bir ABD senatörü, bir GLP-1 ilacının hayatını değiştirdiğini ve şimdi obezite karşıtı ilaçlara yaygın erişim çağrısında bulunduğunu söyledi.

8 Nisan'da New York Times op-ed'de Sen. John Fetterman, D-Pa.

Enjekte edilebilir reçeteli ilaç öncelikle tip 2 diyabet tedavisinde kullanılır.

Ozempic'in sağlık yararları büyümeye devam ediyor, ancak riskler buna değer mi?

Fetterman'a Temmuz 2024'te ilaç reçete edildi.

“İnme kurtulan olarak, gösteren çalışmalarla ilgileniyordum [Mounjaro] Senatör, büyük kardiyak olay riskini önemli ölçüde azaltabilir ”diye yazdı.

Senatör John Fetterman, D-Pa., 14 Mart 2025'te Washington DC'deki Capitol Hill'deki odaya yürüyor. 8 Nisan'da bir op-ed'de Pennsylvania senatörü Mounjaro (Tirzepatide) ile olan deneyimini yazdı. (Reuters)

“Kalp sağlığım için almaya başlasam da, beni tahtada ne kadar iyi hissettirdiğinden çok daha iyi etkilendim. Genel sağlığım üzerinde önemli bir etki yarattı.”

“Ağrılar, ağrılar ve sertlik kayboldu. Fiziksel olarak, on yıl daha genç, yıllar içinde olduğumdan daha açık ve daha iyimser hissediyorum. Yan etkilere gelince, yaklaşık 20 kilo kaybettim.”

Yeni ilaç tarafından ortadan kaldırılan, kalp krizi riskini azaltan genetik kolesterol, çalışma bulguları

Kan şekerini düşürmenin ötesinde, GLP-1 ilaçları Haberler Digital'in bildirdiği gibi, gelişmiş kalp sağlığı, nörolojik fonksiyon ve metabolik sağlık da dahil olmak üzere bir dizi başka faydayla bağlantılıdır.

Mounjaro'nun üreticisi Eli Lilly, ilacın Zepbound adlı başka bir versiyonunu sunuyor, bu da kilo kaybı, kronik kilo yönetimi ve uyku apnesi için onaylanmış aynı ilaç.

Diğer GLP-1 ilaçları arasında Ozempic, Wegovy, Victoza, Saxenda, hepsi Novo Nordisk tarafından yapılan.

John Fetterman

Senatör Fetterman 29 Ocak 2025'te Beyaz Saray'da resmedildi. “İnme mağduru olarak, [Mounjaro] Senatör bir Nisan ayında büyük kardiyak olay riskini önemli ölçüde azaltabilir. “ (Reuters)

Fetterman, GLP-1 ilaçlarının kolesterol, kalp atış hızı ve kalp iltihabı üzerinde faydalı etkileri olduğu bulundu.

“Bazı son çalışmalar, alkol bağımlılığını azaltmaya ve bilişsel işlevi desteklemeye bile yardımcı olabileceklerini, Parkinson ve Alzheimer gibi koşulları yavaşlatarak veya önleyebileceklerini gösteriyor.”

“Fiziksel olarak, on yıl daha genç, yıllar içinde olduğumdan daha net başlı ve daha iyimser hissediyorum.”
Op-ed'de Fetterman, bu ilaçlara genişletilmiş erişim çağrısında bulundu, bu da sigorta kapsamında değilse cebinden 1.000 dolara mal olabilir.

“Şu anda, Medicare bu ilaçları sadece diyabet veya yüksek kalp riski gibi belirli koşullar altında kapsıyor.” “Ve Medicaid kapsamı daha da sınırlı.”

Fetterman, deneyimini paylaşmak için telafi edilmediğini de sözlerine ekledi.

Ozempik 'Mikrodozasyon' yeni kilo kaybı trendidir

“Ben sadece bu ilaçlardan yararlanan ve onlardan yararlanabilecek başka birinin de onlara erişebileceğinden emin olmak isteyen bir adamım” diye yazdı.

Fetterman HHS Sec. Robert F. Kennedy Jr.'ın beslenme ve sağlıklı yaşam önceliklendirme görüşleri, ilaçların bazıları için gerekli olduğuna inandığını söyledi.

Eli Lilly

Mounjaro'nun üreticisi Eli Lilly, ilacın Zepbound adlı başka bir versiyonunu sunuyor, bu da kilo kaybı, kronik kilo yönetimi ve uyku apnesi için onaylanmış aynı ilaç. (Istock)

“Diyet ve yaşam tarzı meselesine tamamen katılıyorum – çok fazla. Ama tek başına diyet yeterli değil” diye yazdı.

Diyerek şöyle devam etti: “Ciddi sağlık sorunları ile mücadele eden milyonlarca Amerikalı için ilaç, anlamlı yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya başlamak için sağlıklarının yeterli kontrolünü yeniden kazanmanın önemli bir ilk adımı olabilir.”

Doktorlar faydaları ve erişimi tartışıyor

NYU Langone Health ve Haberler'un kıdemli tıbbi analistinde tıp profesörü Dr. Marc Siegel, Ozempic ve Wegovy de dahil olmak üzere semaglutidlerin obezite için artan kullanımı ile tip 2 diyabet için “çok önemli ilaçlar” olduğunu belirtti.

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bu ilaçların kalp ve lipit profili için yararlı kullanımları var gibi görünse de – ve ayrıca beyin ve demans riskini azaltıyor – çalışmalar devam ediyor ve daha fazla veriye ihtiyaç var.”

Siegel, obeziteye ilk yaklaşımın egzersiz, gelişmiş diyet ve optimal uyku da dahil olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri olduğunu söyledi.

“Bunu söyledikten sonra, bu kilo kaybı ilaçları (Zepbound dahil) yaşam tarzı yeterli olmadığında da iyi araçlardır.”

Mounjaro

Fetterman'a potansiyel kalp sağlığı yararları için mounjaro reçete edildi. (Getty Images)

“Obeziteden gelme eğilimi gösteren kalp hastalığı, inme, yüksek tansiyon ve uyku apnesi gibi sıradan hastalıkları önlemeye yardımcı oluyorlar.”

“Genel olarak, sağlık sistemi parasını kurtarıyoruz, bu yüzden Medicare ve Medicaid'in onları diyabet ve kilo kaybı için onayladığını görmek istiyorum.”

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Florida nöroloğu ve uzun ömür uzmanı Dr. Brett Osborn, 2019'dan beri hastalarına GLP-1'leri reçete ettiğini söyledi.

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Mounjaro ve kuzenleri sadece kilo kaybı araçları değil, metabolik sıfırlama düğmeleri değil.”

GLP-1 şırıngası

Kan şekerini düşürmenin ötesinde, GLP-1 ilaçları da gelişmiş kalp sağlığı, nörolojik fonksiyon ve metabolik sağlık da dahil olmak üzere bir dizi başka faydayla bağlantılıdır. (Istock)

“Metabolik sendromlu kişilerin lahana konferanslarına ve egzersizin önemine ihtiyaçları yok. Yardıma ihtiyaçları var.”

Osborn, yaşam tarzının gerekli olduğunu kabul etti, ancak “nadiren yeterli”.

“GLP-1'ler hastalara topu yuvarlayarak ivme kazandırıyor” dedi. “Ve bu olduğunda, sağlık alışkanlıkları oluşur. Diyet gelişir. Hareket gelişir. İnsanlar sağlıklı yaşamın faydalarını hissetmeye başlar.”

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

Osborn, bu ilaçların kozmetik değil, terapötik olmadığını belirtti.

“İlk elden ne yapabileceklerini gördüm: Vücut yağında azalmalar, inflamasyon, glikoz, trigliseritler ve insülin direnci – ve bunlarla inme ve kalp krizi insidansında önemli azalmalar.”

“Bunun Big Pharma'ya yönelik bir sinyal olduğuna inanıyorum.”
Başkan Donald Trump'ın yönetimi kısa süre önce Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezleri Cuma günü geç saatlerde söylediği gibi Medicare ve Medicaid'in ilaçları kapsamamayacağını duyurdu.

Osborn, kapsama alanını engelleme hareketinin etkinlikle ilgili olmadığını söyledi.

“Trump bu ilaçların işe yaradığını biliyor,” dedi Osborn. “Bunun Big Pharma'ya yönelik bir sinyal olduğuna inanıyorum: 'Fiyatı düşürün veya bloktaki en büyük alıcı olan Medicare çıktı.' '

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Bu bir işten çıkarılma değil – kaldıraç,” dedi Osborn, konuyla ilgili görüşünü belirtti. “Başkan Trump muhtemelen 'fiyat doğru olana kadar' büyük ilaçları güçsüzleştirirken, Amerikalıların sağlığını daha da artıracak.”

Haberler Digital yorum için Fetterman'ın ofisine ulaştı.

Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.