ALS ile felçli baba, bilgisayarını kontrol etmek için nevralk implantı alır

poem

New member
ALS'li bir Arizona kocası ve babası olan Brad Smith, Elon Musk'un şirketi tarafından yapılan beyin implantı olan Nevralink'i alan üçüncü kişi oldu.

Aynı zamanda ilk ALS hastası ve implantı alan ilk sözel olmayan kişi, Pazar günü X'teki bir yazıda paylaştı.

2020'de teşhis konan Smith, Musk tarafından da paylaşılan yazıda, “Bunu beynimle yazıyorum. Bu benim birincil iletişimim,” diye yazdı Smith. Musk'a teşekkür etti.

Tamamen felç olan ve nefes almak için bir ventilatöre güvenen Smith, MacBook Pro'daki fareyi kontrol etmek için beyin-bilgisayar arayüzünü (BCI) kullanarak bir video oluşturdu.

“Bu, NeuroNk ile düzenlenen ilk video ve belki de birincisi BCI ile düzenlendi” dedi.

“Neuralink bana özgürlük, umut ve daha hızlı iletişim verdi.”
Video, Smith'in “Old Voice” tarafından anlatıldı, dedi, sesinin kullanımını kaybetmeden önce kayıtlardan yapay zeka tarafından klonlandı.

“Neuralink'in hayatımı nasıl etkilediğini açıklamak ve size nasıl çalıştığına genel bir bakış sunmak istiyorum” dedi.

ALS'li bir Arizona kocası ve babası olan Brad Smith, Elon Musk'un şirketi tarafından yapılan beyin implantı olan Nevralink'i alan üçüncü kişi oldu. (Getty Images)

ALS ilişkisine göre, Lou Gehrig hastalığı olarak da bilinen ALS (amyotrofik lateral skleroz), beyindeki sinir hücrelerini ve omurilik hücrelerini etkileyen ilerleyici bir nörodejeneratif hastalıktır.

Zamanla hastalık, hasta felç olana kadar kas kontrolünü bozar. ALS nihayetinde ölümcüldür, ortalama yaşam beklentisi üç yıllıktır – ancak hastaların% 10'u 10 yıl ve% 5'i 20 yıl veya daha uzun süre yaşayabilir.

Bilişsel işlevi etkilemez.

Elon Musk'tan Nevralk Beyin Çipi Nasıl Çalışır?

Yaklaşık 1,75 inç kalınlığında olan Neuralink, beynin vücut hareketini kontrol eden kısmı olan Smith'in motor korteksine implante edildi.

İmplante edilen cihaz beyindeki nöron ateşlerini yakalar ve bilgisayara ham bir sinyal gönderir.

Nevralink Elon Musk

Nevralink, Elon Musk'un aynı adı taşıyan şirketi tarafından yapılır. (Getty Images)

Smith, “AI, imleci ekranımda hareket ettirmek için amaçlanan hareketlerimi gerçek zamanlı olarak çözmek için bu verileri bağlı bir MacBook Pro üzerinde işliyor.” Dedi.

“Neuralink bana özgürlük, umut ve daha hızlı iletişim verdi” diye ekledi. “Hayatımı çok geliştirdi. Birçok insana yardım edecek büyük bir şeye katıldığım için çok mutluyum.”

Araştırmacılar, deneysel ALS ilacının onaylandığı takdirde hastalar için yeni bir umut sunabileceğini söylüyor

Smith aynı zamanda Tanrı'nın onu başkalarına hizmet etmek için bu konuma getirdiğine inandığı bir inanç adamıdır.

“Tanrı'nın beni neden ALS ile etkilediğini her zaman anlamadım, ama zamanla benim için planına güvenmeyi öğreniyorum” dedi.

“Tanrı beni ve ailemi seviyor. Dualarımızı beklenmedik şekillerde cevapladı. Çocuklarımı ve ailemizi kutsadı. Bu yüzden Tanrı'nın ne yaptığını bildiğine güvenmeyi öğreniyorum.”

İnsan beyninin illüstrasyonu

Kablosuz cihaz, beynin vücut hareketini kontrol eden kısmı olan Smith'in motor kortekse yerleştirildi. (Istock)

Smith ayrıca Neuralink'te “parlak insanlarla” çalıştığı ve “gerçekten ilginç işler” yaptığı için minnettar olduğunu söyledi.

“Beni yanlış anlamayın, ALS hala gerçekten berbat, ama büyük resimden bahsediyorum” dedi. “Büyük resim, mutluyum.”

New Jersey, Teaneck'teki Holy Name Tıp Merkezi'ndeki MS Center'ın tıbbi direktörü Dr. Mary Ann Picone, Neuralink'in yeteneklerini alkışladı.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Smith'in bakımına dahil olmayan Picone, Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bu, Nevralink'i kullanan üçüncü kişinin Nöral Düşüncelerle yazmak için AI kullanımı ile yetenekli olduğu inanılmaz bir gelişme.” Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: “Nevralink'in şimdi gerçekleştirilen potansiyeli, kuadripleji hastalarının bilgisayarları ve mobil cihazları düşünceleriyle kontrol etmesine izin vermektir.”

2024'te teknoloji için sırada ne var?

Bir nörolog, “Orada her Brad Smith için, bu teknolojiye erişimi bekleyen yüz binlerce diğer engelli hasta var.” Dedi. (Kurt “Cyberguy” Knutsson)

Picone, cerrahi enfeksiyon, kanama ve altta yatan beyin dokusuna zarar dahil olmak üzere bazı riskler var.

“Ancak faydalar, felç olan hastaların düşüncelerini kullanarak uzuvlar üzerindeki kişisel kontrolü geri yükleme potansiyeline sahip olmalarıdır.” Dedi.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Batı Virginia'daki WVU Rockefeller Nörobilim Enstitüsü Nöroşirurji Bölümü başkanı Dr. Peter Konrad, Nevralink'e “AI güdümlü teknolojinin gücünün dikkate değer bir gösterimi” olarak adlandırdı.

Smith'in bakımına da dahil olmayan Konrad, “Bay Smith, ALS gibi hastalıklardan ciddi şekilde engellenenler için inanılmaz bir kahraman” dedi.

“Bay Smith, ALS gibi hastalıktan ciddi şekilde engellenenler için inanılmaz bir kahraman.”
Konrad ayrıca BCI teknolojisinin geçmiş nesillerinden beri meydana gelen gelişmelerden de bahsetti.

“Son beş ila 10 yıl içinde klinik araştırmalara ulaşan nöral cihazlarla daha hızlı ilerleme kaydedildiğini görmek cesaret verici” dedi. “Bununla birlikte, hala bu teknolojiye sahip her bir ciddi engelli hastayı özelleştirmek için bir mühendis ve uzman ekibi gerektirmeyen bir BCI cihazının geliştirilmesini bekliyoruz.”

Daha fazla sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin.

“Dışarıdaki her Brad Smith için, bu teknolojiye erişimi bekleyen yüz binlerce diğer engelli hasta var. Bu video, bu tür cihazların güvenliğini gösteriyor – şimdi bu teknolojiyi dağıtabilecek yeni nesil eğitimli doktorlar, mühendisler ve üreticiler aracılığıyla bu cihazlara daha büyük erişim sağlama zamanı.”

Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.