Biden Ruh Sağlığı Probu'nun ortasında DO ve MD doktorları arasındaki fark

poem

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Joe Biden'in zihinsel keskinliğine ilişkin soruşturma devam ederken, eski cumhurbaşkanının kişisel doktoru Kevin O'Connor Do, bu hafta Washington DC'de Ev Gözetim Komitesi'nin önünde bir görünüm kazandı.

O'Connor Çarşamba günü komite personeli ve panel başkanı James Comer, R-Ky ile kapalı kapı röportajı için oturdu. – Fakat O'Connor, Haberler Digital'in daha önce bildirdiği gibi, tüm sorulara beşinci değişikliği çağırdı.

Bunun ardından birçok insan merak ediyor: Bir Osteopatik Tıp Doktoru (DO) ile Tıp Doktoru (MD) arasındaki fark nedir?

Eski beyaz ev doktoru, ev gop ızgara sırasında sessizlik için biden doktoru slamdı

Haberler'un kıdemli tıp analisti Dr. Marc Siegel, hem A Do hem de MD'nin yeteneklerinin, zihinsel düşüşü kabul etme veya prostat kanseri için teşhis ve tarama konusunda aynı olduğunu doğruladı.

“O bir yapmak ve o bir aile uygulayıcısı,” dedi Siegel. “Bu eğitim ile prostat kanseri nasıl taranacağını bilmeli.”

Meclis gözetim komitesi, Biden'in zihinsel düşüşüne yönelik bir soruşturmanın bir parçası olarak Biden ile birlikte burada gösterilen eski Başkan Joe Biden'in Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor'un burada gösterdiği sorguladı. (Manuel Balce Ceneta/AP)

Birikici olarak eğitimin tıbbi eğitimden veya tıp eğitiminden “uzaklaşmaması” gerektiğini söyledi.

Siegel, “Bilişsel düşüşü azaltabilmek için eğitildim.” Dedi. “Ben bu konuda uzman değilim, ama kesinlikle bunun için gösterebilirim. Ve osteopatik okula giden bir aile uygulayıcısı da.”

“O,” Hey, [Biden’s] Bazı bilişsel düşüşler var. Buraya bir nörolog almama izin verin. '”

Daha fazla sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin.

Bir Beyaz Saray doktoru olarak, O'Connor'un sorumluluğu cumhurbaşkanının tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaktı.

Ancak Cleveland Clinic'e göre DOS, “zihin, beden, ruh bağlantısı” na daha fazla odaklanıyor.

MDS ve DOS benzer okullara sahiptir, aynı işleri yapar, tıp reçete edebilir ve ülkenin herhangi bir yerinde pratik yapabilirler. Yine de, DOS aynı kaynağa göre tıbba daha bütünsel olarak yaklaşıyor.

Hasta ile oturan doktor

DOS ve MD'ler aynı tür bir eğitim alır ve aynı modern tıbbi tedavileri uygulayabilir. Ancak DOS tıbba daha bütünsel olarak yaklaşabilir. (Istock)

Cleveland Clinic, osteopatik tıbbı hastaları bir bütün olarak tedavi etmek ve eğitim ve önleme yoluyla sağlığı iyileştirmek olarak tanımlar.

DOS ayrıca hastaları tedavi etmek ve teşhis etmek için uygulamalı bir yöntem olan Osteopatik Manipülatif Tıp (OMM) konusunda ekstra eğitim alır.

Bu alternatif eğitim ve yaklaşım, Cleveland Clinic'e göre DOS “her türlü modern tıbbi tedaviyi” kullandığından, bir doktor uygulamasını tanımlamıyor-MD'ler de tüm kişi, önleyici bakım sağlayabilir.

Uzman, Alzheimer'ın bu 11 yaşam tarzı değişikliğini yapmak anlamına gelebileceğini söylüyor

DO eğitimi ilk olarak 1892'de İç Savaştan sonra tıp felsefesini değiştiren doktor Andrew Taylor Still tarafından geliştirildi.

Çocuklarının üçünü öldüren omurga menenjitini tedavi etmek için geleneksel tıbbın etkisiz olduğuna inanıyordu ve osteopatik tıp kavramını geliştirdi.

Omurgası Doktor Ofisinde Muayenen Adam

“Osteopatik manipülatif tıp veya osteopatik manipülatif tedavi (OMT), kaslarınızı, kemiklerinizi ve eklemlerinizi manipüle etmeyi (dokunmayı veya hareket ettirmeyi).” (Istock)

Cleveland Clinic'e göre, ABD'de 2023 itibariyle, ilaç, cerrahi ve hastalıkları tedavi etmek için diğer müdahaleler kullanan 154 allopatik tıp fakültesi vardı.

Amerikan Osteopatik Derneği'nden 2024 tarihli bir rapor, DOS'un% 57'sinin MDS'nin% 28'ine kıyasla aile hekimliği, iç hastalıkları ve pediatri uyguladığını buldu.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Aynı rapora göre, ABD'deki DOS sayısı son on yılda artıyor.

Aktif uygulamadaki DO'ların yaklaşık% 70'i 45 yaşın altındadır ve% 45'i kadındır.

Birkaç ABD başkanı son yıllarda osteopatik doktorların bakımı altındadır.

O'Connor, 2021 yılında Biden tarafından Beyaz Saray hekimi rolüne hizmet ederek görevlendirildi.

Daha fazla sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin.

Dr. Sean Barbabella, aynı ay role adım attı. Afganistan ve Irak'ta görev yapan dekore edilmiş bir donanma doktorudur.

Başkan Donald Trump'a doktor olmadan önce Barbabella, birçok kaynağa göre Kuzey Carolina Havelock'daki Deniz Sağlığı Kliniği Kiraz Point'i yönetti.

Dr. Sean Conley, 2018'den 2021'e kadar ilk döneminde Trump'a doktor olarak görev yaptı.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Ronny Jackson, eski bir Beyaz Saray doktorunun kendisi Ronny Jackson da dahil olmak üzere GOP üyeleri, Biden'in eski Top Beyaz Saray yardımcılarının ofiste zihinsel ve fiziksel düşüşünün işaretlerini ve cumhurbaşkanının tam bilgisi olmadan Autopen aracılığıyla herhangi bir yürütme eyleminin görevlendirilip görevlendirilmediğine dair suçlamaları araştırmaya devam ediyor.

Biden müttefikleri bu iddialara geri dönüyorlar.

Haberler Digital'den Elizabeth Elkind raporlamaya katkıda bulundu.

Angelica Stabile, Haberler Digital için bir yaşam tarzı muhabiridir.