Orta yaşta sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi sağlıklı yaşlanma olasılığını arttırır.
Bu, Harvard TC Chan Halk Sağlığı Okulu'ndan yeni bir araştırmaya göre, “orta derecede sağlıklı, hayvan bazlı gıdaların alımı” ve “daha düşük ultra örtülü gıdaların alımı” nın 70 yaşına ulaşma şansını iyi “bilişsel, fiziksel ve zihinsel sağlık” ve büyük hastalık yoktu.
Kopenhag Üniversitesi ve Montreal Üniversitesi'nden araştırmacılar da Nature Medicine dergisinde yayınlanan çalışmaya katkıda bulundu.
Şaşırtıcı derecede tatlı bir yiyecek yiyerek diyabet riski düşürüldü, çalışma
“Çalışmalar daha önce belirli hastalıklar bağlamında veya insanların ne kadar yaşadığı bağlamda diyet kalıplarını araştırmıştı. Bizimki çok yönlü bir görüş alıyor, diyet insanların bağımsız olarak yaşama ve yaşlandıkça iyi bir yaşam kalitesinin tadını çıkarma yeteneğini nasıl etkiliyor?” Karşılaştırılan yazar Frank Hu, Fredrick J. Steare Beslenme ve Epidemiyoloji Profesörü ve Harvard Basın Bülteni'nde Harvard Chan Okulu Beslenme Bölümü Başkanı.
Yeni bir araştırmaya göre, orta yaşta sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi sağlıklı yaşlanma olasılığını artırıyor. (Istock)
Araştırmacılar, 30 yıllık bir süre boyunca 39-69 yaş arası 105.000'den fazla kadın ve erkek için diyet ve sağlık verilerini analiz ettiler, hemşirelerin sağlık çalışmasından ve sağlık profesyonelleri takip çalışmasından alınmıştır.
Katılımcıların kendi bildirdiği diyetlere dayanarak, meyve, sebze, tam tahıl, doymamış yağ, fındık ve baklagil alımına dayanarak sekiz farklı sağlıklı beslenme planı için puan verildi ve ayrıca balık ve bazı süt ürünleri de dahil olmak üzere bazı sağlıklı hayvan bazlı gıdalar.
Federal Diyet Kılavuzları Yakında Amerikalılar, HHS ve USDA Duyuru
Ayrıca katılımcıların ilave şeker, sodyum ve sağlıksız yağlar içeren ultra örtülü gıdalar tüketimini araştırdılar.
Sağlıklı yaşlanma için en fazla faydaya sahip diyet, 70 yaşında sağlıklı yaşlanma olasılığının% 86'sı ile bağlantılı olan alternatif sağlıklı beslenme endeksi (AHEI) idi.
Sağlıklı yaşlanma için en fazla faydası olan diyet, 70 yaşında% 86 daha fazla sağlıklı yaşlanma olasılığına bağlı olan alternatif sağlıklı beslenme endeksi (AHEI) idi. (Istock)
Bu diyet, sınırlı miktarda kırmızı ve işlenmiş et, şekerle tatlandırılmış içecekler, sodyum ve rafine tahıllara sahip meyve, sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, baklagiller ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir.
Daha fazla işlenmiş gıda yiyen katılımcılar, işlenmiş et ve şekerli veya diyet içecekleri ile en büyük suçlular olarak adlandırılan sağlıklı yaşlanma olasılığı daha az vardı.
Araştırmacılar, “Bulgularımız, sağlıklı, hayvan bazlı gıdaların orta derecede dahil edilmesiyle bitki bazlı gıdalar açısından zengin diyet kalıplarının genel sağlıklı yaşlanmayı teşvik edebileceğini ve gelecekteki diyet yönergelerini şekillendirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.” Dedi. (Istock)
Montreal Heart Enstitüsü'ndeki Montreal Üniversitesi ve araştırmacısında Beslenme Bölümü'nde yardımcı doçent olan baş yazar Anne-Julie Tessier, “Bulgularımız aynı zamanda tek bedene uyan diyetin olmadığını gösteriyor. Sağlıklı diyetler bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere uyacak şekilde uyarlanabilir.”
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Atlanta metropol bölgesinden bir gıda alerjisi diyetisyeni ve uzmanı olan Sherry Coleman Collins çalışmaya dahil değildi, ancak bulguları gözden geçirdi.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bu veriler, özellikle orta yaşta, altın yıllarımıza sağlıklı ve güçlü kalma yeteneğimiz üzerindeki yaşam boyunca nasıl yediğimizin önemini vurgulamaya yardımcı oluyor.”
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“Sağlık hizmetleri dolarlarının çoğunluğu hayatımızın sonunda harcandığından, bunun maliyetli müdahalelerden tasarruf etme ve ömür boyu yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeli üzerinde büyük etkileri vardır.”
Collins, çalışmadaki faydalı diyetlerin çoğunun öncelikle bitki bazlı olduğunu belirtti.
Daha fazla işlenmiş gıda yiyen katılımcılar, işlenmiş et ve şekerli veya diyet içecekleri ile en büyük suçlular olarak adlandırılan sağlıklı yaşlanma olasılığı daha az vardı. (Istock)
“Hepsi vejetaryen veya vegan değil, ama hepsi öncelikle meyve, sebze, tam tahıllar, doymamış yağlar, fasulye, baklagil, fındık ve tohum bakımından yüksek yiyecekler içeriyor.”
Bununla birlikte, herkese uyan tek bir diyet olmadığını ve insanların birçok farklı diyet türü yiyerek sağlıklı olabileceğini kabul etti.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“En çok sağlığı teşvik eden diyetlerin hepsi hariç tutulur veya sadece az miktarda yüksek yağlı, yüksek şekerli, yüksek tuz, ultra örtülü gıdaları içerir.” Dedi.
Araştırmacılar, çalışmanın bazı sınırlamaları vardı – esas olarak sadece sağlık profesyonelleriyle sınırlı olduğunu.
Yararlı diyetlerden bazıları, balık ve bazı süt ürünleri de dahil olmak üzere sağlıklı hayvan bazlı gıdaları içeriyordu. (Istock)
Daha çeşitli popülasyonlara sahip bulguları doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söylediler.
Hemşirelerin Sağlık Çalışması ve Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından desteklenmiştir.
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
Kanada Sağlık Araştırmaları Doktora Sonrası Enstitüler Doktora Sonrası Bursu Ödülü, ABD Tarım Bakanlığı, Ulusal Çeviri Bilimleri İleri Merkezi, Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'nden ve Novo Nordisk Vakfı'ndan alındı.
Haberler Digital yorum için araştırmacılara ulaştı.
Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.
Bu, Harvard TC Chan Halk Sağlığı Okulu'ndan yeni bir araştırmaya göre, “orta derecede sağlıklı, hayvan bazlı gıdaların alımı” ve “daha düşük ultra örtülü gıdaların alımı” nın 70 yaşına ulaşma şansını iyi “bilişsel, fiziksel ve zihinsel sağlık” ve büyük hastalık yoktu.
Kopenhag Üniversitesi ve Montreal Üniversitesi'nden araştırmacılar da Nature Medicine dergisinde yayınlanan çalışmaya katkıda bulundu.
Şaşırtıcı derecede tatlı bir yiyecek yiyerek diyabet riski düşürüldü, çalışma
“Çalışmalar daha önce belirli hastalıklar bağlamında veya insanların ne kadar yaşadığı bağlamda diyet kalıplarını araştırmıştı. Bizimki çok yönlü bir görüş alıyor, diyet insanların bağımsız olarak yaşama ve yaşlandıkça iyi bir yaşam kalitesinin tadını çıkarma yeteneğini nasıl etkiliyor?” Karşılaştırılan yazar Frank Hu, Fredrick J. Steare Beslenme ve Epidemiyoloji Profesörü ve Harvard Basın Bülteni'nde Harvard Chan Okulu Beslenme Bölümü Başkanı.
Yeni bir araştırmaya göre, orta yaşta sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi sağlıklı yaşlanma olasılığını artırıyor. (Istock)
Araştırmacılar, 30 yıllık bir süre boyunca 39-69 yaş arası 105.000'den fazla kadın ve erkek için diyet ve sağlık verilerini analiz ettiler, hemşirelerin sağlık çalışmasından ve sağlık profesyonelleri takip çalışmasından alınmıştır.
Katılımcıların kendi bildirdiği diyetlere dayanarak, meyve, sebze, tam tahıl, doymamış yağ, fındık ve baklagil alımına dayanarak sekiz farklı sağlıklı beslenme planı için puan verildi ve ayrıca balık ve bazı süt ürünleri de dahil olmak üzere bazı sağlıklı hayvan bazlı gıdalar.
Federal Diyet Kılavuzları Yakında Amerikalılar, HHS ve USDA Duyuru
Ayrıca katılımcıların ilave şeker, sodyum ve sağlıksız yağlar içeren ultra örtülü gıdalar tüketimini araştırdılar.
Sağlıklı yaşlanma için en fazla faydaya sahip diyet, 70 yaşında sağlıklı yaşlanma olasılığının% 86'sı ile bağlantılı olan alternatif sağlıklı beslenme endeksi (AHEI) idi.

Sağlıklı yaşlanma için en fazla faydası olan diyet, 70 yaşında% 86 daha fazla sağlıklı yaşlanma olasılığına bağlı olan alternatif sağlıklı beslenme endeksi (AHEI) idi. (Istock)
Bu diyet, sınırlı miktarda kırmızı ve işlenmiş et, şekerle tatlandırılmış içecekler, sodyum ve rafine tahıllara sahip meyve, sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, baklagiller ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir.
Daha fazla işlenmiş gıda yiyen katılımcılar, işlenmiş et ve şekerli veya diyet içecekleri ile en büyük suçlular olarak adlandırılan sağlıklı yaşlanma olasılığı daha az vardı.
Kopenhagen ve ek Dolama Üniversitesi Halk Okulu Bölümünde Doçent Doçent ve Halk Sağlığı Bölümü'ndeki Doçent, Doçent, Doçent Marta Guasch-Ferré, “Sağlıklı, hayvan bazlı gıdaların orta derecede dahil edilmesiyle, genel sağlıklı yaşlanmayı teşvik edebileceğini ve gelecekteki diyet yönergelerini şekillendirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.“Herkese uyan tek bir diyet yoktur. Sağlıklı diyetler bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere uyacak şekilde uyarlanabilir.”

Araştırmacılar, “Bulgularımız, sağlıklı, hayvan bazlı gıdaların orta derecede dahil edilmesiyle bitki bazlı gıdalar açısından zengin diyet kalıplarının genel sağlıklı yaşlanmayı teşvik edebileceğini ve gelecekteki diyet yönergelerini şekillendirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.” Dedi. (Istock)
Montreal Heart Enstitüsü'ndeki Montreal Üniversitesi ve araştırmacısında Beslenme Bölümü'nde yardımcı doçent olan baş yazar Anne-Julie Tessier, “Bulgularımız aynı zamanda tek bedene uyan diyetin olmadığını gösteriyor. Sağlıklı diyetler bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere uyacak şekilde uyarlanabilir.”
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Atlanta metropol bölgesinden bir gıda alerjisi diyetisyeni ve uzmanı olan Sherry Coleman Collins çalışmaya dahil değildi, ancak bulguları gözden geçirdi.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bu veriler, özellikle orta yaşta, altın yıllarımıza sağlıklı ve güçlü kalma yeteneğimiz üzerindeki yaşam boyunca nasıl yediğimizin önemini vurgulamaya yardımcı oluyor.”
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“Sağlık hizmetleri dolarlarının çoğunluğu hayatımızın sonunda harcandığından, bunun maliyetli müdahalelerden tasarruf etme ve ömür boyu yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeli üzerinde büyük etkileri vardır.”
Collins, çalışmadaki faydalı diyetlerin çoğunun öncelikle bitki bazlı olduğunu belirtti.

Daha fazla işlenmiş gıda yiyen katılımcılar, işlenmiş et ve şekerli veya diyet içecekleri ile en büyük suçlular olarak adlandırılan sağlıklı yaşlanma olasılığı daha az vardı. (Istock)
“Hepsi vejetaryen veya vegan değil, ama hepsi öncelikle meyve, sebze, tam tahıllar, doymamış yağlar, fasulye, baklagil, fındık ve tohum bakımından yüksek yiyecekler içeriyor.”
Bununla birlikte, herkese uyan tek bir diyet olmadığını ve insanların birçok farklı diyet türü yiyerek sağlıklı olabileceğini kabul etti.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
“En çok sağlığı teşvik eden diyetlerin hepsi hariç tutulur veya sadece az miktarda yüksek yağlı, yüksek şekerli, yüksek tuz, ultra örtülü gıdaları içerir.” Dedi.
Araştırmacılar, çalışmanın bazı sınırlamaları vardı – esas olarak sadece sağlık profesyonelleriyle sınırlı olduğunu.

Yararlı diyetlerden bazıları, balık ve bazı süt ürünleri de dahil olmak üzere sağlıklı hayvan bazlı gıdaları içeriyordu. (Istock)
Daha çeşitli popülasyonlara sahip bulguları doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söylediler.
Hemşirelerin Sağlık Çalışması ve Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından desteklenmiştir.
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
Kanada Sağlık Araştırmaları Doktora Sonrası Enstitüler Doktora Sonrası Bursu Ödülü, ABD Tarım Bakanlığı, Ulusal Çeviri Bilimleri İleri Merkezi, Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'nden ve Novo Nordisk Vakfı'ndan alındı.
Haberler Digital yorum için araştırmacılara ulaştı.
Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.