Çay en sağlıklı içeceklerden biri olarak bilinir – ve faydalar sadece fincanda değil, içinde değil.
Çay demleme sürecinin, Illinois'deki Northwestern Üniversitesi'nden yeni bir çalışmada toksik ağır metalleri içme suyundan çıkardığı gösterilmiştir.
Araştırmacılar, bir basın açıklamasında, tipik bir fincan çay için – bir bardak su ve bir torba çay ve bir torba çay, üç ila beş dakika demlendi – hazırlık, kurşunun yaklaşık% 15'ini içme suyundan çıkarabilir.
Çalışma, 60'larda veya 70'lerde doğanlar için zihinsel sağlık risklerini bu toksine bağlar
Araştırmacılara göre, demleme sırasında kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller çay yaprakları tarafından emilir ve suya girmelerini önler.
Bulgular bu hafta ACS Food Science & Technology dergisinde yayınlandı.
Çay demleme sürecinin, Illinois'deki Northwestern Üniversitesi'nden yeni bir çalışmada toksik ağır metalleri içme suyundan çıkardığı gösterilmiştir. (Istock)
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Çoğu insanın çaylarını demleme şeklinin kurşun tüketimi üzerinde ölçülebilir bir etkisi olabileceği muhtemel görünüyor.” Dedi.
Çay demlenirse, metal içeriğinde daha fazla azalma olduğunu belirtti.
Çikolatayı çay ile eşleştirmek sağlığınız için neden faydalıdır?
Shindel, “Daha uzun süre dik olan veya daha yüksek yüzey alanına sahip olan herhangi bir çay, daha ağır metalleri etkili bir şekilde düzeltecektir.” Dedi.
“Bazı insanlar çaylarını saniyeler boyunca hazırlarlar ve çok fazla iyileştirme almayacaklar. Ama daha uzun süre, hatta bir gecede – buzlu çay gibi – demlemek metalin çoğunu geri kazanır veya hatta sudaki tüm metallere yakındır.”
Araştırmacılar, çay ne kadar uzun demlenirse, metal içeriğinde daha fazla azalma olduğunu söyledi. (Istock)
Çalışma sırasında, araştırmacılar kurşunu, krom, bakır, çinko ve kadmiyumu ne kadar iyi emdiklerini ölçmek için farklı türde çay, çay poşetleri ve demleme yöntemlerini test ettiler.
Ahşap kaynaklı çay poşetlerinden bile, emici etkinin bir dizi çay tipinde görüldüğünü belirtti.
Araştırmacılar, selüloz çay poşetlerinin pamuk ve naylon torbalardan çok daha fazlasını emdiği bulundu.
“Daha büyük yüzey alanına sahip çay yaprakları, işleme veya öğütme yoluyla, biraz daha fazla metal iyileştirme görebilir.” “Sadece yaprakları suyunuza koyun ve onları dikin ve doğal olarak metalleri çıkarırlar.”
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “İçme suyunun kurşun kirlenmesi, okullarda ve çocuk bakım merkezlerinde bile yaygındır.” Dedi. (Istock)
Ekip, kısa bir süre sonra görülen etkilerden şaşırdı.
Shindel, “Çoğu insanın çaylarını demlendiği kısa sürelerde metal içeriğinde anlamlı bir azalma bekleyip beklemediğinden emin değildik.” Dedi.
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Diyerek şöyle devam etti: “Sadece birkaç dakika sonra bile çay hazırlanması sırasında küçük ama önemli miktarda metal iyileştirme görebildiğimize şaşırdık.”
Bu bulgulara rağmen, araştırmacılar insanların sularını temizlemek için çaya güvenmemeleri gerektiği konusunda uyardı.
Diyerek şöyle devam etti: “Sadece birkaç dakika sonra bile çay hazırlanması sırasında küçük ama önemli miktarda metal iyileştirme görebildiğimize şaşırdık.” (Istock)
Shindel, “Ayrıca halk sağlığı araştırmacıları değiliz, bu nedenle çalışmamızda gözlemlediğimiz kurşun azaltma seviyelerinin nüfus çapında sağlık yararlarına dönüşüp dönüşmeyeceği görülüyor.” Dedi.
“Bununla birlikte, insanların çemenin çeminin kenar boşluklarında kurşun içeriği ve belki de diğer toksinleri içme suyundan azaltacağını bilmesi yararlı.”
“Bir nüfusta, eğer insanlar günde fazladan bir fincan çay içiyorlarsa, belki de zamanla ağır metallere maruz kalma ile yakından ilişkili hastalıklarda düşüşler görüyorduk.” Dedi.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
Çevre Amerika'nın çalışmasının baş yazarı ve Temiz Su Programı Direktörü John Rumpler, kurşunun çocuklar için oldukça toksik olduğunu belirtti.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Yine de okul ve çocuk bakım merkezlerinde bile içme suyunun kurşun kontaminasyonu yaygındır.”
“Daha uzun süre, hatta bir gecede – buzlu çay gibi – demlemek, metalin çoğunu kurtaracak veya hatta sudaki tüm metallere bile yakın olacak.” (Istock)
Rumpler, “Bu yeni çalışmada çay yapraklarını tam olarak okuyamasam da, içme suyundan kurşun çıkarmak için sertifikalı filtreler olduğunu biliyoruz.”
“Okullar ve çocuk bakım merkezleri, eski çeşmeleri kurşun filtrelenen su istasyonlarıyla değiştirmeli ve kurşun boruları mümkün olan her yerde değiştirmelidir.”
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
Kuzeybatı çalışması kısmen ABD Enerji Bakanlığı ve Paula M. Trienens Sürdürülebilirlik ve Enerji Enstitüsü tarafından desteklenmiştir.
Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.
Çay demleme sürecinin, Illinois'deki Northwestern Üniversitesi'nden yeni bir çalışmada toksik ağır metalleri içme suyundan çıkardığı gösterilmiştir.
Araştırmacılar, bir basın açıklamasında, tipik bir fincan çay için – bir bardak su ve bir torba çay ve bir torba çay, üç ila beş dakika demlendi – hazırlık, kurşunun yaklaşık% 15'ini içme suyundan çıkarabilir.
Çalışma, 60'larda veya 70'lerde doğanlar için zihinsel sağlık risklerini bu toksine bağlar
Araştırmacılara göre, demleme sırasında kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller çay yaprakları tarafından emilir ve suya girmelerini önler.
Bulgular bu hafta ACS Food Science & Technology dergisinde yayınlandı.
Çay demleme sürecinin, Illinois'deki Northwestern Üniversitesi'nden yeni bir çalışmada toksik ağır metalleri içme suyundan çıkardığı gösterilmiştir. (Istock)
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Çoğu insanın çaylarını demleme şeklinin kurşun tüketimi üzerinde ölçülebilir bir etkisi olabileceği muhtemel görünüyor.” Dedi.
Çay demlenirse, metal içeriğinde daha fazla azalma olduğunu belirtti.
Çikolatayı çay ile eşleştirmek sağlığınız için neden faydalıdır?
Shindel, “Daha uzun süre dik olan veya daha yüksek yüzey alanına sahip olan herhangi bir çay, daha ağır metalleri etkili bir şekilde düzeltecektir.” Dedi.
“Bazı insanlar çaylarını saniyeler boyunca hazırlarlar ve çok fazla iyileştirme almayacaklar. Ama daha uzun süre, hatta bir gecede – buzlu çay gibi – demlemek metalin çoğunu geri kazanır veya hatta sudaki tüm metallere yakındır.”

Araştırmacılar, çay ne kadar uzun demlenirse, metal içeriğinde daha fazla azalma olduğunu söyledi. (Istock)
Çalışma sırasında, araştırmacılar kurşunu, krom, bakır, çinko ve kadmiyumu ne kadar iyi emdiklerini ölçmek için farklı türde çay, çay poşetleri ve demleme yöntemlerini test ettiler.
Ahşap kaynaklı çay poşetlerinden bile, emici etkinin bir dizi çay tipinde görüldüğünü belirtti.
Araştırmacılar, selüloz çay poşetlerinin pamuk ve naylon torbalardan çok daha fazlasını emdiği bulundu.
Araştırmacılara göre çay yaprakları, onları emmek için ideal hale getiren “yüksek aktif bir yüzey alanına” sahiptir.Tipik bir fincan çay için, hazırlık kurşunun yaklaşık% 15'ini içme suyundan çıkarabilir.
“Daha büyük yüzey alanına sahip çay yaprakları, işleme veya öğütme yoluyla, biraz daha fazla metal iyileştirme görebilir.” “Sadece yaprakları suyunuza koyun ve onları dikin ve doğal olarak metalleri çıkarırlar.”

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “İçme suyunun kurşun kirlenmesi, okullarda ve çocuk bakım merkezlerinde bile yaygındır.” Dedi. (Istock)
Ekip, kısa bir süre sonra görülen etkilerden şaşırdı.
Shindel, “Çoğu insanın çaylarını demlendiği kısa sürelerde metal içeriğinde anlamlı bir azalma bekleyip beklemediğinden emin değildik.” Dedi.
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Diyerek şöyle devam etti: “Sadece birkaç dakika sonra bile çay hazırlanması sırasında küçük ama önemli miktarda metal iyileştirme görebildiğimize şaşırdık.”
Bu bulgulara rağmen, araştırmacılar insanların sularını temizlemek için çaya güvenmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Diyerek şöyle devam etti: “Sadece birkaç dakika sonra bile çay hazırlanması sırasında küçük ama önemli miktarda metal iyileştirme görebildiğimize şaşırdık.” (Istock)
Shindel, “Ayrıca halk sağlığı araştırmacıları değiliz, bu nedenle çalışmamızda gözlemlediğimiz kurşun azaltma seviyelerinin nüfus çapında sağlık yararlarına dönüşüp dönüşmeyeceği görülüyor.” Dedi.
“Bununla birlikte, insanların çemenin çeminin kenar boşluklarında kurşun içeriği ve belki de diğer toksinleri içme suyundan azaltacağını bilmesi yararlı.”
Bulgular, daha fazla çay içen popülasyonların neden daha düşük çay tüketimi olan popülasyonlardan daha düşük kalp hastalığı ve inme insidans oranlarına sahip olabileceğini açıklamaya yardımcı olabilir.“Sadece birkaç dakika sonra küçük ama önemli miktarda metal iyileştirme görebildik.”
“Bir nüfusta, eğer insanlar günde fazladan bir fincan çay içiyorlarsa, belki de zamanla ağır metallere maruz kalma ile yakından ilişkili hastalıklarda düşüşler görüyorduk.” Dedi.
Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın
Çevre Amerika'nın çalışmasının baş yazarı ve Temiz Su Programı Direktörü John Rumpler, kurşunun çocuklar için oldukça toksik olduğunu belirtti.
Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Yine de okul ve çocuk bakım merkezlerinde bile içme suyunun kurşun kontaminasyonu yaygındır.”

“Daha uzun süre, hatta bir gecede – buzlu çay gibi – demlemek, metalin çoğunu kurtaracak veya hatta sudaki tüm metallere bile yakın olacak.” (Istock)
Rumpler, “Bu yeni çalışmada çay yapraklarını tam olarak okuyamasam da, içme suyundan kurşun çıkarmak için sertifikalı filtreler olduğunu biliyoruz.”
“Okullar ve çocuk bakım merkezleri, eski çeşmeleri kurşun filtrelenen su istasyonlarıyla değiştirmeli ve kurşun boruları mümkün olan her yerde değiştirmelidir.”
Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health
Kuzeybatı çalışması kısmen ABD Enerji Bakanlığı ve Paula M. Trienens Sürdürülebilirlik ve Enerji Enstitüsü tarafından desteklenmiştir.
Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.