Doktorlar sosyal medyada trend olan tehlikeli kahve lavmanlarına karşı uyarıyor

poem

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Çevrimiçi bir trend, sosyal medyadaki bazı insanlar “kahve lavmanları” yürüttüğü için sabah kahvesini yepyeni bir seviyeye taşıyor.

Bir lavman, New Jersey'deki Hackensack Üniversitesi Tıp Merkezi'nde gastroenteroloji şefi Rosario Ligresti'ye göre, rektum ve kolonun alt kısmına (kalın bağırsak) bir çözüm enjekte etmeyi içeren tıbbi bir prosedürdür.

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Birincil amaç bir bağırsak hareketini uyarmaktır, ancak ilaç uygulamak veya teşhis amaçlı olarak da kullanılabilir.”

Günlük kahve içme, kadınlarda yaşlandıkça büyük sağlık yararına bağlı, çalışma bulur

Ligresti, kahve lavmanının, kahvede bileşikleri emmenin karaciğeri vücudu detokslamak için tetikleyeceği varsayımı altında alternatif tıpta kullanılan bir tür kolon temizliği olduğunu söyledi.

Doktora göre, 1920'lerde ve 1930'larda popüler hale getirilen bu uygulama, alternatif bir kanser tedavisi olan “Gerson Terapisi” nin merkezi bir bileşenidir.

Lavman, rektuma ve kolonun alt kısmına bir çözelti enjekte etmeyi içeren tıbbi bir prosedürdür. (Istock)

“İlginç bir şekilde, hastalarımdan biri bana sordu [coffee enemas]”Ligresti paylaştı.

Prosedür düzenli bir lavmana benzer, ancak su demlenmiş, kafeinli kahve ile karıştırılır ve rektum boyunca kolona yıkanır.

Kahve suyu karışımı, sıvıyı atmadan önce vücudun bağırsak duvarından bileşikleri emmesine izin vermek için kolonda 10 ila 15 dakika tutulur.

Popüler kahve alternatifi kanseri önlemeye yardımcı olabilir, diyor uzmanlar

Los Angeles merkezli bir beslenme uzmanı, sağlıklı yaşam girişimcisi ve IFIT Bilim Konseyi üyesi Mona Sharma, eski Mısır, Yunan ve Ayurveda uygulamalarında detoks araçları olarak kullanıldı.

Sharma, Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Uygulamamda, bir kahve lavmanından sonra enerjik, açık başlı veya daha hafif hissettiklerini söyleyen müşterilerle çalıştım.” “Bununla birlikte, bu benim detoksifikasyon için ilk gitmem değil.”

Müşterilerinin deneyimlerinin “anekdot olduğunu ve kesin klinik araştırmalarla desteklenmediğini” kaydetti.

Bir kahve lavmanı için araç kiti

Kahve lavmanları geleneksel prosedürlerle aynı işlemi içerir, ancak bunun yerine kahve ve su karışımı ile. (Istock)

Ligresti, bir kahve lavmanı yapmak için bilimsel olarak kanıtlanmış sağlık yararları olmadığını doğruladı.

“Lavmanların bedeni 'detoksifiye edebileceği' fikri bir efsanedir” dedi. “Karaciğer ve böbrekler vücudun doğal detoksifikasyon sistemleridir.”

Bir sağlık savunucusu olarak Sharma, bedenin “doğal zekasını” desteklemeye de inandığını söyledi.

“Lavmanların bedeni 'detoksifiye edebileceği' fikri bir efsanedir.”
“Organlarımız onları düzgün bir şekilde beslediğimizde inanılmaz derecede kendi kendini temizleyebilir” dedi.

Sharma, yapraklı yeşillikler, acı otlar ve topraklama gibi “detoks dostu” uygulamaları “sistemlerimizin yapmak için tasarlandıklarını yapmalarına yardımcı olmak için: iyileştir, onar ve gelişmek” önerir.

Potansiyel Riskler

Bir kahve lavmanı kullanma riskleri iyi belgelenmiştir, Ligresti, vücudun hassas alanlarına sıcak kahve tanıtmaktan kaynaklanan yanıklar ve enfeksiyonlar da dahil olmak üzere uyardı.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Uzmana göre, potansiyel olarak kaygıya, kalp çarpıntısına ve şiddetli vakalarda nöbetlere veya ölüme yol açan toksik bir miktar emildikten sonra kafein üzerinde aşırı dozda kalmak bile mümkündür.

Bazı insanlar kısa vadeli faydalar yaşarken, Sharma'ya karşı, kahve lavmanları potansiyel riskler sunar-“özellikle bağırsak bozuklukları, hemoroid, kalp sorunları veya elektrolit dengesizlikleri olanlar için.”

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Ligresti, “Mevcut tıbbi kanıtlara ve büyük sağlık organizasyonlarının fikir birliğine dayanarak, hiç kimse bir kahve lavmanını düşünmemelidir.”

Kahve içen kadın

Prosedür normal bir lavman ile aynıdır, ancak su demlenmiş, kafeinli kahve ile karıştırılır ve rektum boyunca kolonun içine temizlenir. (Istock)

Uzmanlar, sadece geleneksel lavmanların – ve daha sonraki enjekte edilen çözümlerin – kabızlığı tedavi etmek ve bağırsakları bir sağlık uzmanının rehberliğinde prosedürler için hazırlamak için güvenli tıbbi araçlar olduğu konusunda hemfikirdir.

Daha fazla sağlık makalesi için www.Haberler/health adresini ziyaret edin.

Birisi hala bu terapiyi keşfetmeyi seçerse, Sharma bunu sadece eksiklikleri veya komplikasyonları izleyebilen bilgili bir uygulayıcının gözetiminde yapmanızı önerir.

Khloe Quill, Haberler Digital'in yaşam tarzı yapım asistanıdır. O ve yaşam tarzı ekibi, yiyecek ve içecek, seyahat ve sağlık gibi bir dizi hikaye konusunu kapsar.