KPSS A Kadroları: Stratejik Beyinler ve Empatik Ruhlar Toplansın!
Selam sevgili forumdaşlar!
Bugün elimde kahvem, önümde not defterim, yanımda sinir krizinin eşiğindeki dostlarım var ve konumuz belli: KPSS A Kadroları!
Hani şu herkesin bir dönem hayatında “Ben müfettiş mi olsam, uzman mı olsam, yoksa bu sınavı mı bıraksam?” diye sorguladığı, aşk-nefret ilişkisi yaşadığı kısım var ya... işte orası!
Şimdi gelin, bu kutsal (!) kadro denizine biraz mizah serpiştirelim. Çünkü eğer gülmezsek… ağlayabiliriz.
---
Erkekler KPSS A’yı Stratejik Bir Operasyon Sanıyor!
Erkek forumdaşlarımız KPSS A hazırlığını genelde “bir savaş planı” ciddiyetiyle yürütür. Excel tabloları, hedef tarihleri, haftalık performans değerlendirmeleri… Adamlar sanki Dışişleri Bakanlığı’nı ele geçirmeye hazırlanıyor!
“Hocam bu hafta 3 deneme, 2 tekrar, 1 kahve molası yaptım; verimlilik %78.3 civarında, ama maliyet artıyor.”
Beyler, takdir ediyorum ama bazen düşünüyorum: Siz sınava mı çalışıyorsunuz yoksa IMF raporu mu hazırlıyorsunuz?
Bir arkadaşım vardı — adı Ahmet olsun — sabah 6’da kalkıyor, 7’de ekonomi tekrarına başlıyor, 9’da maliye, 11’de hukuk... 12’de sinir krizi.
Akşam olunca da “Bugün çok verimli geçti.” diyor.
Ahmet kardeşim, sen değil KPSS’yi, IMF başkanlığını hak ettin!
---
Kadınlar KPSS A’yı Sosyal Bir Ekosisteme Dönüştürüyor!
Kadın forumdaşlarımız ise işin sadece bilgi kısmında değil, ruh kısmında da ustalar.
Bir çalışma grubu kuruyorlar; adeta duygusal destek hattı!
Sabah “Maliye çok zor geldi
” diyen birine 5 dakika içinde 12 kişilik moral mesajı geliyor:
“Sen yaparsın kızım
”, “Bu sınav senin parmaklarının ucunda
”, “Gel beraber test çözelim, ben çay getiririm
.”
Erkekler bu tabloya bakıp “Ne kadar organize olmuşlar!” derken, kadınlar aslında bir terapi seansı yürütüyor.
Bir yandan gelir vergisini anlatıyorlar, bir yandan duygusal dayanıklılığı.
KPSS A grubu değil, ‘Hayatta Kalma ve Dayanışma Platformu’ sanki!
---
KPSS A Kadroları: Kimin A’sı Daha A?
Gelelim asıl soruya: KPSS A kadroları neler?
Maliye Uzmanı, Vergi Müfettişi, Hazine Uzmanı, Kaymakam, Dışişleri Uzmanı, Gelir Uzmanı, Denetmen, Uzman Yardımcısı…
Liste uzar gider, ama her birinin ortak özelliği şu: Hepsi sabır, kahve ve umut tüketiyor.
Ama dikkat edin; her kadro tipinin ayrı bir kişilik tipi var:
- Vergi Müfettişi: “Ben olaylara soğukkanlı yaklaşırım.” der ama aslında gelir tablosunda duygusal çöküş yaşar.
- Hazine Uzmanı: Her şeyin analizini yapar, ama aşk hayatında neden yatırımın karşılığını alamadığını çözemez.
- Kaymakam Adayı: Ciddiyet abidesidir. Kahkahası bile mevzuata uygundur.
- Gelir Uzmanı: Devletin kasasını düşünürken kendi cebindeki son 20 TL’yi kahveye verir.
- Denetmen: Her şeyin yanlışını bulur, hatta bu yazıda bile! “Bu cümlede bir usulsüzlük var.” diyebilir.
---
Kadın-Erkek Farkı: Strateji mi, Empati mi?
Erkek adaylar KPSS A’yı satranç gibi oynar:
“Hocam, anayasa 2. turda gelir. Maliye’de risk dağılımını yaptım.”
Kadın adaylar ise KPSS’yi bir ilişki gibi yaşar:
“Hukuk beni artık anlamıyor, ama iktisatla barıştık.”
Erkekler “kazanmaya” odaklanır, kadınlar “dayanmaya”.
Biri “Plan A başarısız olursa Plan B devreye girer.” derken, diğeri “Kanka bu süreçte kendini ihmal etme, hadi biraz dizi izleyelim.” der.
Sonuçta her iki cins de aynı sınava girer ama farklı taktiklerle aynı stresi paylaşır.
---
KPSS Çalışma Grupları: Mini Evrenler
Bir grupta 3 erkek, 3 kadın varsa, orası küçük bir devlet gibidir.
Erkekler ekonomi bakanı, kadınlar sosyal hizmetler bakanı.
Biri bütçe açıklarını tartışırken diğeri moral açıklarını kapatır.
Birisi “Bu yıl zor geçecek.” der, diğeri “Ama birlikte başaracağız.” diye motive eder.
Ve o grup, bir süre sonra sadece sınav değil, hayatın tüm alanlarını tartışmaya başlar:
- “DGS mi zor, aşk mı?”
- “Vergi hukukunda sevgiye dair bir madde var mı?”
- “Anayasa değişse de ben hâlâ değişemiyorum.”
---
Forumdaşlara Çağrı: Sizin Kadro Ruhunuz Hangisi?
Şimdi siz söyleyin forumdaşlar, sizce hangi kadro size daha uygun?
- Analitik zekanızla müfettişlik mi?
- Sabır ve diplomasiyle kaymakamlık mı?
- Ya da çay molasında Excel açmadan yaşayamıyorsanız uzmanlık mı?
Belki de hepimiz aynı gemideyiz: “KPSS A Titanik”
Kaptan Maliye, dümende Hukuk, ve biz ekonomiden su alıyoruz.
Ama şunu unutmayın: Her ne kadar zorlu olsa da bu yolculukta mizah en iyi can simididir.
Kendinizi fazla ciddiye almayın; müfettiş olmasanız da hayat sizi denetleyecektir zaten!
---
Son Söz: Kazananlar Değil, Dayananlar Hatırlanır!
KPSS A sadece bilgi sınavı değildir; sabır, stres, kahkaha ve kahve sınavıdır.
Erkeklerin stratejik planları, kadınların empatik yaklaşımları birleşince ortaya bambaşka bir dayanışma çıkıyor.
Kim bilir, belki bir gün aynı kurumda çalışırken “Ben seni forumdan tanıyorum!” dersiniz.
O gün geldiğinde hatırlayın: Bir zamanlar burada, klavye başında, birlikte gülüyorduk.
Haydi bakalım forumdaşlar, sıra sizde!
Yorumlara yazın: Siz hangi kadro ruhundasınız?
Müfettiş gibi sorgulayan mı, uzman gibi analiz eden mi, yoksa kaymakam gibi sabır timsali mi?
Unutmayın, KPSS A bir sınav değil, bir macera türü.
Ve bu forum… o maceranın en keyifli molası!
Selam sevgili forumdaşlar!
Bugün elimde kahvem, önümde not defterim, yanımda sinir krizinin eşiğindeki dostlarım var ve konumuz belli: KPSS A Kadroları!
Hani şu herkesin bir dönem hayatında “Ben müfettiş mi olsam, uzman mı olsam, yoksa bu sınavı mı bıraksam?” diye sorguladığı, aşk-nefret ilişkisi yaşadığı kısım var ya... işte orası!
Şimdi gelin, bu kutsal (!) kadro denizine biraz mizah serpiştirelim. Çünkü eğer gülmezsek… ağlayabiliriz.

---
Erkekler KPSS A’yı Stratejik Bir Operasyon Sanıyor!
Erkek forumdaşlarımız KPSS A hazırlığını genelde “bir savaş planı” ciddiyetiyle yürütür. Excel tabloları, hedef tarihleri, haftalık performans değerlendirmeleri… Adamlar sanki Dışişleri Bakanlığı’nı ele geçirmeye hazırlanıyor!
“Hocam bu hafta 3 deneme, 2 tekrar, 1 kahve molası yaptım; verimlilik %78.3 civarında, ama maliyet artıyor.”
Beyler, takdir ediyorum ama bazen düşünüyorum: Siz sınava mı çalışıyorsunuz yoksa IMF raporu mu hazırlıyorsunuz?
Bir arkadaşım vardı — adı Ahmet olsun — sabah 6’da kalkıyor, 7’de ekonomi tekrarına başlıyor, 9’da maliye, 11’de hukuk... 12’de sinir krizi.
Akşam olunca da “Bugün çok verimli geçti.” diyor.
Ahmet kardeşim, sen değil KPSS’yi, IMF başkanlığını hak ettin!
---
Kadınlar KPSS A’yı Sosyal Bir Ekosisteme Dönüştürüyor!
Kadın forumdaşlarımız ise işin sadece bilgi kısmında değil, ruh kısmında da ustalar.
Bir çalışma grubu kuruyorlar; adeta duygusal destek hattı!
Sabah “Maliye çok zor geldi

“Sen yaparsın kızım

Erkekler bu tabloya bakıp “Ne kadar organize olmuşlar!” derken, kadınlar aslında bir terapi seansı yürütüyor.
Bir yandan gelir vergisini anlatıyorlar, bir yandan duygusal dayanıklılığı.
KPSS A grubu değil, ‘Hayatta Kalma ve Dayanışma Platformu’ sanki!
---
KPSS A Kadroları: Kimin A’sı Daha A?
Gelelim asıl soruya: KPSS A kadroları neler?
Maliye Uzmanı, Vergi Müfettişi, Hazine Uzmanı, Kaymakam, Dışişleri Uzmanı, Gelir Uzmanı, Denetmen, Uzman Yardımcısı…
Liste uzar gider, ama her birinin ortak özelliği şu: Hepsi sabır, kahve ve umut tüketiyor.
Ama dikkat edin; her kadro tipinin ayrı bir kişilik tipi var:
- Vergi Müfettişi: “Ben olaylara soğukkanlı yaklaşırım.” der ama aslında gelir tablosunda duygusal çöküş yaşar.
- Hazine Uzmanı: Her şeyin analizini yapar, ama aşk hayatında neden yatırımın karşılığını alamadığını çözemez.
- Kaymakam Adayı: Ciddiyet abidesidir. Kahkahası bile mevzuata uygundur.
- Gelir Uzmanı: Devletin kasasını düşünürken kendi cebindeki son 20 TL’yi kahveye verir.
- Denetmen: Her şeyin yanlışını bulur, hatta bu yazıda bile! “Bu cümlede bir usulsüzlük var.” diyebilir.

---
Kadın-Erkek Farkı: Strateji mi, Empati mi?
Erkek adaylar KPSS A’yı satranç gibi oynar:
“Hocam, anayasa 2. turda gelir. Maliye’de risk dağılımını yaptım.”
Kadın adaylar ise KPSS’yi bir ilişki gibi yaşar:
“Hukuk beni artık anlamıyor, ama iktisatla barıştık.”
Erkekler “kazanmaya” odaklanır, kadınlar “dayanmaya”.
Biri “Plan A başarısız olursa Plan B devreye girer.” derken, diğeri “Kanka bu süreçte kendini ihmal etme, hadi biraz dizi izleyelim.” der.
Sonuçta her iki cins de aynı sınava girer ama farklı taktiklerle aynı stresi paylaşır.
---
KPSS Çalışma Grupları: Mini Evrenler
Bir grupta 3 erkek, 3 kadın varsa, orası küçük bir devlet gibidir.
Erkekler ekonomi bakanı, kadınlar sosyal hizmetler bakanı.
Biri bütçe açıklarını tartışırken diğeri moral açıklarını kapatır.
Birisi “Bu yıl zor geçecek.” der, diğeri “Ama birlikte başaracağız.” diye motive eder.
Ve o grup, bir süre sonra sadece sınav değil, hayatın tüm alanlarını tartışmaya başlar:
- “DGS mi zor, aşk mı?”
- “Vergi hukukunda sevgiye dair bir madde var mı?”
- “Anayasa değişse de ben hâlâ değişemiyorum.”
---
Forumdaşlara Çağrı: Sizin Kadro Ruhunuz Hangisi?
Şimdi siz söyleyin forumdaşlar, sizce hangi kadro size daha uygun?
- Analitik zekanızla müfettişlik mi?
- Sabır ve diplomasiyle kaymakamlık mı?
- Ya da çay molasında Excel açmadan yaşayamıyorsanız uzmanlık mı?
Belki de hepimiz aynı gemideyiz: “KPSS A Titanik”
Kaptan Maliye, dümende Hukuk, ve biz ekonomiden su alıyoruz.

Ama şunu unutmayın: Her ne kadar zorlu olsa da bu yolculukta mizah en iyi can simididir.
Kendinizi fazla ciddiye almayın; müfettiş olmasanız da hayat sizi denetleyecektir zaten!
---
Son Söz: Kazananlar Değil, Dayananlar Hatırlanır!
KPSS A sadece bilgi sınavı değildir; sabır, stres, kahkaha ve kahve sınavıdır.
Erkeklerin stratejik planları, kadınların empatik yaklaşımları birleşince ortaya bambaşka bir dayanışma çıkıyor.
Kim bilir, belki bir gün aynı kurumda çalışırken “Ben seni forumdan tanıyorum!” dersiniz.
O gün geldiğinde hatırlayın: Bir zamanlar burada, klavye başında, birlikte gülüyorduk.

Haydi bakalım forumdaşlar, sıra sizde!
Yorumlara yazın: Siz hangi kadro ruhundasınız?
Müfettiş gibi sorgulayan mı, uzman gibi analiz eden mi, yoksa kaymakam gibi sabır timsali mi?
Unutmayın, KPSS A bir sınav değil, bir macera türü.
Ve bu forum… o maceranın en keyifli molası!