Kuş gribi endişeleri arasında süt içmek güvenli midir? Uzmanlar konuya ağırlık veriyor

poem

New member
CDC kuş gribi vakası konusunda uyarı yayınladı


Haberler tıbbi yazarı Dr. Marc Siegel, kuş gribi hakkında bilinmesi gerekenleri ve uygun gözlükler olmadan güneş tutulmasına doğrudan bakmamanın neden önemli olduğunu anlatıyor


izleri Kuş gribi pastörize sütte tespit edildi; bu da birçok insanın içmenin güvenli olup olmadığını merak etmesine neden oldu.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Perşembe günü, beş perakende ticari süt örneğinden birinde, daha yaygın olarak kuş gribi veya kuş gribi olarak bilinen, yüksek derecede patojenik kuş gribi (HPAI) parçaları için pozitif test yapıldığını belirten bir bildirim yayınladı.

Sığır sürülerinin enfekte olduğu bölgelerde sütün viral kalıntı oranı daha yüksekti.

GELECEKTE KUŞ GRİBİ SALGINI MI? AB, 'BAĞIŞIKLIK SAVUNMASI EKSİKLİĞİ' NEDENİYLE İNSANLARA YAYILMA OLASILIĞI KONUSUNDA UYARIYOR

FDA, virüsün sütte bulunmasının tüketiciler için mutlaka bir risk olduğu anlamına gelmediğini belirtti.

Ajans, “Sağlam bir patojenin hala mevcut olup olmadığını ve bulaşıcı olarak kalıp kalmadığını belirlemek için ek testlerin gerekli olduğunu ve bu testlerin, ürünün tüketilmesiyle ilişkili herhangi bir hastalık riskinin olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabileceğini” belirtti.



Pastörize sütte kuş gribi izleri tespit edilmesi, pek çok kişinin süt içmenin güvenli olup olmadığı konusunda şüpheye düşmesine neden oldu. (iStock)


“Rağmen kuş gribi virüsleri FDA uyarıda, normalde insanlara bulaşmamasına rağmen ara sıra insan enfeksiyonları meydana geldiğini belirtti.

Uzmanlar, pastörizasyonun riski ortadan kaldırdığını söylüyor


Sütün ticari olarak satılabilmesi için hükümet düzenlemeleri sütün pastörize edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Uluslararası Süt Ürünleri Birliği'nin (IDFA) web sitesine göre, pastörizasyon işlemi sırasında çiğ süt kısa bir süre belirli bir sıcaklığa ısıtılır ve ardından tekrar soğutulur.

Bu işlem tüm patojenleri öldürür ve sütün içilebilir olmasını sağlar.

FDA, MARKET SÜTÜNDE KUŞ GRİBİ VİRÜSÜNÜN BULUNDUĞUNU AMA MÜŞTERİLER İÇİN RİSKİ YOK

Riverside'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde biyomedikal bilimler profesörü ve Amerika Birleşik Devletleri Kimyasal Savunma Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nde biyokimyacı olan Dr. Scott Pegan, FDA'nın bulgularının tüketicilere yönelik doğrudan herhangi bir risk olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Haberler Digital'e “ABD'de eyalet içi ticari olarak satılan sütün pastörize edilmesi gerekiyor” dedi. “Bu süreç, H5N1 gibi virüsleri ve insan sağlığına tehdit oluşturabilecek diğer bakterileri öldürmeye yöneliktir.”


Süt pastörizasyonu


Bir yiyecek ve içecek fuarında süt pastörizasyon sistemi gösteriliyor. Pastörizasyon, süt, meyve suyu, konserve yiyecek ve diğerleri gibi yiyecek ve içeceklerdeki mikropları öldüren bir işlemdir. (iStock)


Pegan şöyle devam etti: “Pastörize edilmiş süt güvenlidir ve FDA'nın bulgularına göre bundan veya diğer pastörize süt ürünlerinden kaçınmak için mevcut bir neden yoktur.”

“Ancak pastörize edilmemiş süt ve bu sütün ürünlerini tüketmenin önemli bir riski var.”

Sonra bile virüsler ve bakteriler Pastörize sütte ölenler varsa kalıntıların sütte kalabileceğini ancak bunların tehlikeli olmadığını söyledi.

İNSANLARDA ender görülen, YÜKSEK BULAŞICI KUŞ GRİBİ VAKASI TEXAS'TA DOĞRULANDI

New Jersey'deki Hackensack Meridian Jersey Shore Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bulaşıcı hastalıklar şefi Edward Liu, MD, pastörize süt içmenin herhangi bir risk olmadığını kabul etti.

Haberler Digital'e “Pastörizasyon anahtardır; ısıl işlem virüsleri öldürür” dedi. “FDA'nın testleri parçalar toplamış olmasına rağmen [of the virus]Isıtma süreci onu yok etti, dolayısıyla insanlara bulaşması mümkün değil.”


Süt inekleri


Sığır sürülerinin enfekte olduğu bölgelerde sütün viral kalıntı oranı daha yüksekti. (iStock)


Parçalar tek başına yeterli değil herhangi bir enfeksiyondiye onayladı.

“Bence anahtar kelime 'parçalar'. Liu, tıpkı COVID'de olduğu gibi, bir ay sonra PCR testi yaparsanız virüsün küçük parçalarını tespit edeceğiz, ancak virüs artık aktif değil” dedi.

“Yani eğer virüs tamamen sağlam değilse, size bulaşmamalı.”

Liu, bir çiftçinin kuşlarla doğrudan temas ettiği durumlarda, insanlarda ara sıra görülen enfeksiyon vakalarının büyük olasılıkla ortaya çıkacağını söyledi.

FDA, tüketicilerin pastörize edilmemiş çiğ süt içmekten kaçınması gerektiğini söyledi.
“Tamamen doğal olanı seven bazı insanlar var, ancak pastörizasyon onlarca yıldır güvenlik amacıyla kullanılıyor” dedi. “Bir dereceye kadar işleme bizim için aslında daha iyi ve daha güvenli.”

Uzmanlar, hayvanların daha büyük endişe kaynağı olduğunu söylüyor


Bilimsel ve bilimsel alanda “dolaylı ilgi” tıp topluluğu Pegan, H5N1 virüsünün hayvanlardan insanlara “yayılma” riskinin arttığını söyledi.

“Öncesinde süt sığırlarında salgınHaberler Digital'e verdiği demeçte, bu endişenin esas olarak yabani kuşlardan veya kümes hayvanlarından insanlara bulaşma riski etrafında döndüğünü söyledi.


Kuş gribi aşısı


Bir uzman, bilim ve tıp camiasındaki “dolaylı endişenin”, H5N1 virüsünün hayvanlardan insanlara “yayılma” riskinin artmasından kaynaklandığını söyledi. (REUTERS/Dado Ruvic/İllüstrasyon/Dosya Fotoğrafı)


“Bu sığırların sütünde H5N1 kuş gribinin varlığı, sığırların bu virüs için yeni bir rezervuar sağlayabileceğini ve enfekte sığırlarla doğrudan temas halinde olanlara maruz kalma olasılığını artırabileceğini gösteriyor.”

Pegan, ne kadar çok hayvan enfekte olursa, insanların virüsle doğrudan temas etme şansının da o kadar yüksek olacağını ve bunun muhtemelen daha fazla sayıda insan vakasına yol açacağını söyledi.

SHETLAND PONY'NİN 4 SAAT BOYUNCA SÜĞÜRLERDE SIKIŞILMASINDAN SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ÜZÜLDÜ

“Teksas'ta görülen sığırdan insana bulaşma vakası bu endişeyle uyumludur” dedi.

“Ayrıca, enfekte olan memeli sayısı arttıkça virüsün insanlar gibi diğer memelilere de adapte olma ihtimali artıyor.”

FDA'nın tavsiyeleri


FDA, tüketicilerin pastörize edilmemiş çiğ süt içmekten kaçınmaları yönündeki “uzun süredir devam eden tavsiyesini” yineledi.

Ajans ayrıca şirketlerin, kuş gribi testi pozitif çıkan, virüse maruz kalan veya virüse maruz kalan ineklerden elde edilen çiğ süt veya sütle yapılan çiğ süt ürünlerini üretmekten veya satmaktan kaçınmasını tavsiye ediyor. hastalık belirtileri.

Pegan, “Geçtiğimiz birkaç yılda bu pastörize edilmemiş ürünlere yönelik tüketici talebinde artış yaşandı” dedi.


İnekler ve süt


FDA, tüketicilerin pastörize edilmemiş çiğ süt içmekten kaçınmaları yönündeki “uzun süredir devam eden tavsiyesini” yineledi. (iStock)


“Eyaletlerarası markalar aracılığıyla satılmasına izin verilmemekle birlikte, bazı eyaletler bu ürünlerin çiftçi pazarlarında ve benzeri satış noktalarında yerel satışlarını gevşetti” dedi.

“Bireyler, süt sığırlarındaki H5N1 kuş gribi salgını hakkında daha fazla bilgi elde edilene kadar pastörize edilmemiş ürünlerden kaçınmak isteyebilir.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

FDA ayrıca üreticileri etkilenen ineklerden süt atılırken “önlem almaya”, “böylece atılan sütün daha fazla yayılma kaynağı haline gelmemesine” çağırdı.

FDA, şu ana kadar yalnızca bir kişinin enfekte ineklere maruz kaldıktan sonra virüse yakalandığının doğrulandığını belirtti.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ajans, “CDC, genel halk için riskin düşük kaldığını söylüyor” dedi.

“FDA ve USDA, şu anda sahip olduğumuz bilgilere dayanarak ticari süt tedarikimizin güvenli olduğunu belirtmeye devam ediyor.”

Haberler Digital, yorum almak için Ulusal Süt Üreticileri Federasyonu, Amerikan Süt Ürünleri Birliği ve Uluslararası Süt Ürünleri Birliği'ne ulaştı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.



Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.