Ohio Woman, 'etobur diyeti hayat boyu yeme bozukluğumu iyileştirdi' diyor

poem

New member
Neredeyse onu öldüren ömür boyu yeme bozukluğundan muzdarip olduktan sonra, bir Ohio kadın etobur diyetine geçmenin hayatını kurtardığını söylüyor.

54 yaşındaki Valerie Smith, anoreksi de dahil olmak üzere birçok fiziksel ve zihinsel sağlık koşuluyla onlarca yıl mücadele etti.

Bir noktada, 5'9 “olan Smith, 70 pound'a ve 11. BMI'ye düştü. Haberler Digital'e verdiği demeçte, hastaneye kaldırıldı ve birkaç kez tüpler besleyerek canlı tutuldu.

Araştırmacı tarafından çürütülen 8 etobur diyet mitleri

2017'de, hayatının çoğu için katı bir bitki bazlı diyet izledikten sonra, yavaş yavaş zihnini ve bedenini iyileştirmek için kredilendirdiği hayvan bazlı bir ketojenik diyete geçmeye başladı.

Hayvan gıdalarına geçmeden önce Smith, anoreksiyası ve diğer bozuklukları için sayısız başka tedaviyi denedi.

Bir noktada, 5'9 olan Smith (burada resmedilmiştir) 70 pound'a ve 11'lik bir BMI'ye düştü. Bir etobur diyetine geçmenin hayatını kurtardığını söylüyor. (Valerie Smith)

“Tüm hayatım boyunca aktif olarak tedavi gördüm,” dedi bir röportaj sırasında. “Hastaneler ve tıp doktorları tarafından görüldüm. Bir düzineden fazla psikiyatristim vardı. Üç ya da kırk yıl boyunca farklı psikotik ilaçlardan oluşan bir kokteyldeydim.”

“Geleneksel tedavi altında bir ömür geçirdim ve asla daha iyi olmadım.”

Smith, hastaneler “herhangi bir hayvan proteininden yoksun” bitki bazlı bir diyet önerdi. Yemek planlarına yapıştı, ancak sağlıklı bir kilo korumak için mücadele etti ve sindirim sorunları yaşadı.

Smith 47 yaşındayken, 70 pound'a geri döndü, osteoporozdan dolayı kırılmalara dayandı ve çoklu organ prolapsusu için birkaç ameliyat geçirdi. Akıl sağlığı da tüm zamanların en düşük seviyesindeydi.

“Bir yıl daha hayatta kalmayacaktım” dedi. “Umutsuzca kilo almam gerekiyordu, ama akıl hastalığı kalıcı olarak bir şey kazanmamı engelliyordu.”

“Geleneksel tedavi altında bir ömür geçirdim ve asla daha iyi olmadım.”
“Ve ben de daha fazla tartılsam bile, beynime yardım etmeyeceğini de biliyordum, çünkü bunu on yıllar içinde birçok kez deneyimledim.”

Araştırma yaparken Smith bazı metabolik psikiyatristler keşfetti ve ketojenik diyetin faydalarını öğrendi.

“Hayvan gıdalarının ve hayvan yağlarının beyindeki bir öncelik olduğunu öğrendim” dedi.

Valerie Smith resimlerden sonra

Valerie Smith, 35 yıl herhangi bir hayvan gıdası tüketmedikten sonra ketojenik diyette sağlıklı bir kiloya ulaştıktan sonra fotoğraflar için poz veriyor. (Valerie Smith)

Smith, “Beynimizde 100'den fazla nörotransmitter var ve çoğu tam hayvan proteinlerinde olan amino asit profiline güveniyor.” “Hayvan ürünlerinin yapı taşları yoksa beynimiz doğru çalışmayacak.”

35 yıl herhangi bir hayvan gıdası tüketmedikten sonra, onları diyetine geri eklemeye karar verdi.

CDC'ye göre bu en sağlıklı sebze: 'besin güç merkezi'

Smith yavaşça başladı, günde sadece bir ısırık etle. Her hafta başka bir ısırık ekledi. 8 ons et yemeye ulaşmak sekiz hafta sürdü.

Üç aylık işarette, ağırlığında değil, zihinsel sağlığında iyileştirmeler görmeye başladı.

Smith, “Depresyonum ve kaygım kaldırılıyordu.” Dedi. “Bu noktada henüz hiç kilo almamıştım, bu yüzden beynimi iyileştiren kilo alımı değildi – bu ketojenik diyetti.”

Valerie Smith ağırlık kaldırma

Aylar geçtikçe Smith daha sağlıklı görünmeye ve hissetmeye devam etti. Bir yıl sonra, tüm anoreksiya semptomlarının gittiğini söyledi. (Haberler)

Aylar geçtikçe Smith daha sağlıklı görünmeye ve hissetmeye devam etti. Bir yıl sonra, tüm anoreksiya semptomlarının gittiğini söyledi.

“Vücudum bile Dysmorphia gitmişti – ve herhangi bir şekilde açlıktan ölmek için bir yolum yoktu” dedi. “Tüm takıntılı düşünceler, olumsuz kendi kendine konuşma, beyin işlev bozukluğu-tamamen gitmişti.”

“Artık kendime karşı savaşmıyordum. Zahmetsizdi.”

Araştırmacılar, kırmızı et demans riskini artırabilir.

Bugün, Smith her gün 2 ila 3 kilo et – esas olarak kırmızı et – ve yumurta tüketiyor. Ayrıca bazen tavuk, domuz eti ve vahşi yakalanan balıklar yer.

Hayvan gıda diyetine başladığından beri Smith 50 kilo kas kazandı. Sekiz yıl içinde, onlarca yıldır onu rahatsız eden sağlık sorunlarından hiçbirini yaşamadığını söyledi.

“Benim için bu iyileşme ile ilgili – ve vücut ve zihin için nihai iyileşmenin diyette hayvan ürünleri ile olduğunu hissediyorum.”

Doktor Sesleri Desteği

Beslenme ve metabolik psikiyatri konusunda uzmanlaşmış Harvard tarafından eğitilmiş, yönetim kurulu sertifikalı bir psikiyatrist olan Dr. Georgia Ede, etobur diyetini desteklediği için sık sık konuştu.

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Klinik çalışmamda, iyi formüle edilmiş etobur diyetlerinin, aşırı yeme ve gıda takıntısı gibi aşırı yeme bozuklukları vakalarında çok yardımcı olduğunu gördüm.”

Valerie Smith Carnivore Diyet

Hayvan gıda diyetine başladığından beri Smith 50 kilo kas kazandı. Sekiz yıl içinde, onlarca yıldır onu rahatsız eden sağlık sorunlarından hiçbirini yaşamadığını söyledi. (Valerie Smith)

“Bazı hastalar 'gıda gürültüsü' ve hoş bir tokluk duygusundan, genellikle yıllar içinde ilk kez rahatladığını bildirdiler.”

Araştırma, etobur diyetlerinin anoreksinin ciddi yetersiz beslenmesinin tedavisinde “olağanüstü yararlı” olabileceğini öne sürdü.

Vejetaryenler arasında et 'hile yemekleri', Veganlar 'düşünebileceğinizden daha yaygın'

“Et, en biyoyararlanabilen formlarında ve bitki gıdalarında doğal olarak bulunan antinutrientler ve savunma toksinleri olmadan ihtiyacımız olan tüm besinleri içerir.”

“Anoreksiya yönetiminde etobur diyetlerinin potansiyel risklerini ve faydalarını daha iyi anlamamıza yardımcı olmak için tıbbi olarak denetlenen klinik çalışmalara ihtiyaç vardır.”

Valerie Smith

Araştırmalar, etobur diyetlerinin anoreksinin ciddi yetersiz beslenmesinin tedavisinde “olağanüstü yararlı” olabileceğini öne sürdü. (Valerie Smith)

Harvard tıp öğrencisi ve araştırmacısı Nick Norwitz, kısa bir süre önce ketojenik diyet kullanarak yeme bozukluklarını aşan üç kişi üzerinde bir vaka çalışmasını tamamladı.

Ayrıca yakın zamanda etobur diyetini çevreleyen sekiz efsaneyi reddettiği bir video yayınladı. (Bu makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)

(Diğer videolar https://www.youtube.com/@nicknorwitzphd adresinde de görülebilir.)

Norwitz, “bağlam ve nüansın esastır” diye ekleyerek “tek bir boyuta uyuyor” diyet çözümü yok.

“Ancak, etobur diyetinin yanlış anlaşıldığını ve bu kırmızı et ve Hayvan bazlı gıdalar Haberler Digital'e genellikle haksız yere günah keçisi ve 'büyük yemek otobüsü' altına atıldı.

Uzmanlar dikkatli olun, daha fazla araştırma

Kaliforniya'da Alsana ile lisanslı bir profesyonel klinik danışman olan Margot Rittenhouse, yeme bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan herhangi bir diyetin veya modalitenin “kapsamlı ve tutarlı araştırmalar” ile desteklenmesinin “kesinlikle kritik” olduğunu söyledi.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Bazı araştırmalar ketojenik bir etobur diyetinin anoreksiya nervoza tedavisinde yararlı olabileceğini gösterse de, bunun şu anda uygun bir tedavi seçeneği olarak kullanılabileceğini belirtmek için delil kanıtının bir baskınlığı yok.”

Rittenhouse'a göre, “Bitki bazlı gıdaların ve karbonhidratların çoğunu veya tamamını ortadan kaldırmayı amaçlayan ketojenik bir diyetle vücudu sürdürmek için gereken tüm vitaminleri ve besin maddelerini alabileceğine dair çok az kanıt yoktur veya yok.

Doktorda kadın

Uzmanlar, düzensiz yemekten muzdarip olanların durumu profesyonel yardım almadan tedavi etmeye çalışmamaları gerektiği konusunda hemfikirdir. (Istock)

Lupus diyetisyeni olarak çalışan Charlotte, Kuzey Carolina'da kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı olan Tanya Freirich, etobur diyetini düzensiz yeme aracı olarak önermediğini söyledi.

Freirich, Freirich Haberler Digital'e verdiği demeçte, “Fındık, tohum, baklagiller, tahıllar, meyve ve sebzeler dengeli bir diyetin önemli bir parçası ve çok sayıda önemli besin sağlıyor.” “Optimal sağlık için, diğer gıda gruplarında bulunan çok çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra lif ve karbonhidratlara da ihtiyacınız var.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Genel olarak diyet yapmak, ancak özellikle etobur diyeti gibi kısıtlayıcı bir diyetle, düzensiz yeme riskini artıran bir faktördür.”

Rittenhouse ayrıca, “gıdalarla zararlı ilişkiler” yarattığı gösterilen herhangi bir kısıtlayıcı diyetin benimsenmesine karşı uyardı.

Biftek yiyen kadın

“Bazı hastalar 'gıda gürültüsü' ve hoş bir tokluk duygusundan, genellikle yıllar içinde ilk kez rahatladığını bildirdiler.” (Istock)

Haberler Digital ile yaptığı röportajda, “Sadece hayvan proteinleri yemek, neredeyse tamamen doymuş yağ ve protein tüketeceği için hiçbir şekilde tam bir diyet değildir.” Dedi.

Uzmanlar, düzensiz yemekten muzdarip olanların durumu profesyonel yardım almadan tedavi etmeye çalışmamaları gerektiği konusunda hemfikirdir.

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

Rittenhouse, yeme bozukluğuna bağlı diyetisyen, terapist, psikiyatrist ve doktor içeren çok disiplinli bir ekipten destek almanızı önerir.

“Bu akıl hastalıkları karmaşık, biyo-psikososyal bozukluklardır ve sadece bir sağlayıcı veya disiplin tarafından tedavi edilemez” dedi.

Melissa Rudy, Kıdemli Sağlık Editörü ve Haberler Digital'deki yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.