Piyasada satılan pişmemiş etlerde ve çiğ köpek mamalarında yüksek düzeyde E. coli bulundu. marketler Geçtiğimiz hafta Barselona'daki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) Küresel Kongresi'nde sunulan araştırmaya göre Birleşik Krallık'ta.
Bir basın açıklamasına göre Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar, Birleşik Krallık'taki marketlerde satılan 58 çiğ sığır eti, tavuk, domuz eti ve kuzu eti örneğini ve “özel evcil hayvan mağazalarında” satılan 15 çiğ köpek maması örneğini inceledi.
Et örneklerinin yüzde 81'inin, köpek maması örneklerinin ise yüzde 87'sinin bu maddeyi içerdiği tespit edildi. E. coli (Escherichia coli) antibiyotiklere dirençliydi.
BÜYÜK KANYON MİLLİ PARK SU KAYNAĞINDA E.COLİ BAKTERİLERİ TESPİT EDİLDİ
Çiğ tavukta en yüksek düzeyde dirençli bağırsak bakterisi vardı.
Klinik tıp profesörü Dr. Marc Siegel, “E. coli, et için kullanılan inek ve tavuklarda, özellikle de sefalet içinde veya birbirine yakın olarak yetiştirildiklerinde çoğalabilen bir bağırsak bakterisidir.” NYU Langone Tıp Merkezi ve bir Haberler tıbbi katılımcısı Haberler Digital'e söyledi.
Geçen hafta Barselona'daki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) Küresel Kongresi'nde sunulan araştırmaya göre, marketlerde satılan pişmemiş etlerde ve çiğ köpek mamalarında yüksek düzeyde E. coli bulundu. (iStock)
“Kümes hayvanları ve et inekleri, büyümelerine yardımcı olmak ve enfeksiyonları önlemek için sıklıkla antibiyotiklerle beslendiğinden, bu, antibiyotiğin aşırı kullanımı sırasında ortaya çıkan dirençli türlerin üremesine yardımcı olur.”
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE E. COLİ İLE KİRLENMİŞ ET HER YIL YARIM MİLYON İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NEDEN OLABİLİR
Siegel çalışmaya dahil değildi.
“Bu çalışma pişmemiş etin birden fazla dirençli E. coli taşıdığını doğruluyor; buna genellikle hayati önem taşıyan antibiyotiklere karşı direnç de dahil. insan sağlığı“Çalışma yazarları ESCMID'den yapılan bir basın açıklamasında şunları söyledi.
“E. coli, et için kullanılan inek ve tavuklarda, özellikle de sefalet içinde veya birbirine yakın yetiştirildiklerinde çoğalabilen bir bağırsak bakterisidir.” (iStock)
Bristol Üniversitesi Hücresel ve Moleküler Tıp Fakültesi'nden profesör olan çalışma yazarı Matthew B. Avison'a göre, bakteriler yutulursa bağırsaklarda kolonileşebilir ve dirençli enfeksiyonlara neden olabilir.
“Hastalığa neden olmadan yıllarca bağırsaklarınızda kalabilirler ve bazı durumlarda bakteriler daha sonra idrar yolu enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere farklı türde hastalıklara neden olabilir. kan dolaşımı enfeksiyonları Avison, Haberler Digital'e “öldürebilir” dedi.
“Dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisi daha zordur ve dolayısıyla daha da kötüleşme olasılığı daha yüksektir.”
KÖPEKLER İÇİN HAM BESLENME TIKTOK'U ELE GEÇİRİYOR FAKAT VETERİNERİNİZ SON TREND HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?
Avison, pişirildikten sonra insanlar tarafından yenmek üzere satılan pişmemiş etin “genelde antibiyotiğe dirençli E. coli ile kirlendiğini” belirtti.
Araştırma sonuçlarının şaşırtıcı olmadığını, çünkü antibiyotiğe dirençli bakterilere ilişkin “çok sayıda raporun” bulunduğunu söyledi. pişmemiş et ve bunu çiğ köpek mamasında gösteren bazı çalışmalar.
“Dirençli E. coli ile kontamine olmuş tavuk bazlı çiğ köpek maması örnekleri, çiğ tavuk eti örnekleri kadar çoktu. Bu nedenle, köpeğinizi çiğ etle beslerseniz, muhtemelen onu antibiyotiğe dirençli E. coli ile beslemiş olursunuz. “
Avison, bu bulguların, araştırmacıların neden daha önce köpekleri çiğ etle beslemekle köpeklerin dışkılarında dirençli E. coli salgılaması arasında güçlü bir bağlantı bulduğunu açıkladığını belirtti.
Haberler Digital'e konuşan bir araştırmacı, “İnsanlar genellikle çiğ köpek maması donmuş olarak satıldığı için dondurulmanın üzerindeki bakterileri öldürdüğüne inanıyor, ancak biz bunun böyle olmadığını gösterdik” dedi. (iStock)
Araştırmacılar, açıklamada çoğu insanın bu antibiyotiğe dirençli patojenlerin riskinin farkında olmadığını belirtti.
Eti yemeden önce iyice pişirmenin ve hazırlarken “uygun hijyen uygulamalarına” uymanın önemini vurguladılar.
Avison, “Eti uygun şekilde pişirmek bu bakterileri öldürecektir” tavsiyesinde bulundu.
250 LİRALIK 'NASİL DEV' KÖPEK, SAHİBİNİN YILDA YEMEK İÇİN YAKLAŞIK 5 BİN DOLAR HARCAMASINDAN HER GÜN TAVUK TAMAMINI YİYOR
“Tüm çiğ etlere, antibiyotiğe dirençli bakterilerle kirlenmiş gibi davranın ve çiğ etle beslenen köpekler dirençli bakterileri dışarı atacak” diye devam etti.
“Sizin ve diğer insanların yanlışlıkla bu bakterileri yutması riskini en aza indirmek için uygun el yıkama ve genel hijyen uygulamalarını kullanın.”
“Köpeğinizin yüzünüzü yalamasına veya yatağınızı paylaşmasına izin vermeyin ve onu sevdikten sonra ellerinizi yıkayın” diye önerdi. “Zaten bunların hepsi sağduyulu uygulamalardır, ancak köpeğinizi çiğ beslerseniz daha da önemli olur.”
Araştırmacılar, etin yemekten önce iyice pişirilmesinin ve hazırlanırken “uygun hijyen uygulamalarının” kullanılmasının önemini vurguladı. (iStock)
“Ve tabi ki çiğ köpek mamasına hijyen ve temizlik uygulamaları açısından çiğ etmiş gibi davranın.”
Siegel, çalışmanın bir “kırmızı bayrak” taşıdığını belirterek, kümes hayvanları ve etin insan tüketiminden önce tamamen pişirildiğinden ve köpek mamasının da pişirildiğinden emin olmanın önemini vurguladı.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Washington DC'deki Kamu Çıkarı Araştırma Grupları'nın (PIRG) operasyon sorumlusu Andre Delattre, çalışmanın “rutin uygulamalara son verilmesinin öneminin altını çizdiğini” söyledi. antibiyotik kullanımı hayvancılıkta.”
Araştırmacılar, “Sizin ve diğer insanların yanlışlıkla bu bakterileri yutması riskini en aza indirmek için uygun el yıkama ve genel hijyen uygulamalarını kullanın” dedi. (iStock)
Haberler Digital'e “Aşırı antibiyotik kullanımının kaçınılmaz bir yan ürünü bu ilaçlara karşı dirençtir” dedi.
“Çalışmalar ayrıca antibiyotik kullanılmadan yetiştirilen etlerin dirençli bakterilerle kontamine olma ihtimalinin daha düşük olduğunu gösterdi.”
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Bristol Üniversitesi'nin araştırması bir ön baskı sunucusunda yayınlandı ve henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi.
Haberler Digital, yorum almak için Birleşik Krallık Gıda Standartları Ajansı (FSA) ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) ulaştı.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.
Bir basın açıklamasına göre Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar, Birleşik Krallık'taki marketlerde satılan 58 çiğ sığır eti, tavuk, domuz eti ve kuzu eti örneğini ve “özel evcil hayvan mağazalarında” satılan 15 çiğ köpek maması örneğini inceledi.
Et örneklerinin yüzde 81'inin, köpek maması örneklerinin ise yüzde 87'sinin bu maddeyi içerdiği tespit edildi. E. coli (Escherichia coli) antibiyotiklere dirençliydi.
BÜYÜK KANYON MİLLİ PARK SU KAYNAĞINDA E.COLİ BAKTERİLERİ TESPİT EDİLDİ
Çiğ tavukta en yüksek düzeyde dirençli bağırsak bakterisi vardı.
Klinik tıp profesörü Dr. Marc Siegel, “E. coli, et için kullanılan inek ve tavuklarda, özellikle de sefalet içinde veya birbirine yakın olarak yetiştirildiklerinde çoğalabilen bir bağırsak bakterisidir.” NYU Langone Tıp Merkezi ve bir Haberler tıbbi katılımcısı Haberler Digital'e söyledi.
Geçen hafta Barselona'daki Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) Küresel Kongresi'nde sunulan araştırmaya göre, marketlerde satılan pişmemiş etlerde ve çiğ köpek mamalarında yüksek düzeyde E. coli bulundu. (iStock)
“Kümes hayvanları ve et inekleri, büyümelerine yardımcı olmak ve enfeksiyonları önlemek için sıklıkla antibiyotiklerle beslendiğinden, bu, antibiyotiğin aşırı kullanımı sırasında ortaya çıkan dirençli türlerin üremesine yardımcı olur.”
ÇALIŞMA BULGULARINA GÖRE E. COLİ İLE KİRLENMİŞ ET HER YIL YARIM MİLYON İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NEDEN OLABİLİR
Siegel çalışmaya dahil değildi.
“Bu çalışma pişmemiş etin birden fazla dirençli E. coli taşıdığını doğruluyor; buna genellikle hayati önem taşıyan antibiyotiklere karşı direnç de dahil. insan sağlığı“Çalışma yazarları ESCMID'den yapılan bir basın açıklamasında şunları söyledi.

“E. coli, et için kullanılan inek ve tavuklarda, özellikle de sefalet içinde veya birbirine yakın yetiştirildiklerinde çoğalabilen bir bağırsak bakterisidir.” (iStock)
Bristol Üniversitesi Hücresel ve Moleküler Tıp Fakültesi'nden profesör olan çalışma yazarı Matthew B. Avison'a göre, bakteriler yutulursa bağırsaklarda kolonileşebilir ve dirençli enfeksiyonlara neden olabilir.
“Hastalığa neden olmadan yıllarca bağırsaklarınızda kalabilirler ve bazı durumlarda bakteriler daha sonra idrar yolu enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere farklı türde hastalıklara neden olabilir. kan dolaşımı enfeksiyonları Avison, Haberler Digital'e “öldürebilir” dedi.
“Dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisi daha zordur ve dolayısıyla daha da kötüleşme olasılığı daha yüksektir.”
KÖPEKLER İÇİN HAM BESLENME TIKTOK'U ELE GEÇİRİYOR FAKAT VETERİNERİNİZ SON TREND HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?
Avison, pişirildikten sonra insanlar tarafından yenmek üzere satılan pişmemiş etin “genelde antibiyotiğe dirençli E. coli ile kirlendiğini” belirtti.
Araştırma sonuçlarının şaşırtıcı olmadığını, çünkü antibiyotiğe dirençli bakterilere ilişkin “çok sayıda raporun” bulunduğunu söyledi. pişmemiş et ve bunu çiğ köpek mamasında gösteren bazı çalışmalar.
Avison, Haberler Digital'e şunları söyledi: “İnsanlar genellikle çiğ köpek mamasının dondurulmuş olarak satılması nedeniyle dondurmanın bakterileri öldürdüğüne inanıyor, ancak biz bunun böyle olmadığını gösterdik.”“Bazı durumlarda bakteriler daha sonra idrar yolu enfeksiyonları ve kan dolaşımı enfeksiyonları da dahil olmak üzere farklı türde hastalıklara neden olabilir.”
“Dirençli E. coli ile kontamine olmuş tavuk bazlı çiğ köpek maması örnekleri, çiğ tavuk eti örnekleri kadar çoktu. Bu nedenle, köpeğinizi çiğ etle beslerseniz, muhtemelen onu antibiyotiğe dirençli E. coli ile beslemiş olursunuz. “
Avison, bu bulguların, araştırmacıların neden daha önce köpekleri çiğ etle beslemekle köpeklerin dışkılarında dirençli E. coli salgılaması arasında güçlü bir bağlantı bulduğunu açıkladığını belirtti.

Haberler Digital'e konuşan bir araştırmacı, “İnsanlar genellikle çiğ köpek maması donmuş olarak satıldığı için dondurulmanın üzerindeki bakterileri öldürdüğüne inanıyor, ancak biz bunun böyle olmadığını gösterdik” dedi. (iStock)
Araştırmacılar, açıklamada çoğu insanın bu antibiyotiğe dirençli patojenlerin riskinin farkında olmadığını belirtti.
Eti yemeden önce iyice pişirmenin ve hazırlarken “uygun hijyen uygulamalarına” uymanın önemini vurguladılar.
Avison, “Eti uygun şekilde pişirmek bu bakterileri öldürecektir” tavsiyesinde bulundu.
250 LİRALIK 'NASİL DEV' KÖPEK, SAHİBİNİN YILDA YEMEK İÇİN YAKLAŞIK 5 BİN DOLAR HARCAMASINDAN HER GÜN TAVUK TAMAMINI YİYOR
“Tüm çiğ etlere, antibiyotiğe dirençli bakterilerle kirlenmiş gibi davranın ve çiğ etle beslenen köpekler dirençli bakterileri dışarı atacak” diye devam etti.
“Sizin ve diğer insanların yanlışlıkla bu bakterileri yutması riskini en aza indirmek için uygun el yıkama ve genel hijyen uygulamalarını kullanın.”
Avison, evcil hayvanlarını çiğ etle besleyen köpek sahiplerinin, hayvan atıklarını hijyenik bir şekilde imha etmeleri gerektiğini söyledi.“Köpeğinizi çiğ etle beslerseniz, muhtemelen onu antibiyotiğe dirençli E. coli ile besliyorsunuz.”
“Köpeğinizin yüzünüzü yalamasına veya yatağınızı paylaşmasına izin vermeyin ve onu sevdikten sonra ellerinizi yıkayın” diye önerdi. “Zaten bunların hepsi sağduyulu uygulamalardır, ancak köpeğinizi çiğ beslerseniz daha da önemli olur.”

Araştırmacılar, etin yemekten önce iyice pişirilmesinin ve hazırlanırken “uygun hijyen uygulamalarının” kullanılmasının önemini vurguladı. (iStock)
“Ve tabi ki çiğ köpek mamasına hijyen ve temizlik uygulamaları açısından çiğ etmiş gibi davranın.”
Siegel, çalışmanın bir “kırmızı bayrak” taşıdığını belirterek, kümes hayvanları ve etin insan tüketiminden önce tamamen pişirildiğinden ve köpek mamasının da pişirildiğinden emin olmanın önemini vurguladı.
SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN
Washington DC'deki Kamu Çıkarı Araştırma Grupları'nın (PIRG) operasyon sorumlusu Andre Delattre, çalışmanın “rutin uygulamalara son verilmesinin öneminin altını çizdiğini” söyledi. antibiyotik kullanımı hayvancılıkta.”

Araştırmacılar, “Sizin ve diğer insanların yanlışlıkla bu bakterileri yutması riskini en aza indirmek için uygun el yıkama ve genel hijyen uygulamalarını kullanın” dedi. (iStock)
Haberler Digital'e “Aşırı antibiyotik kullanımının kaçınılmaz bir yan ürünü bu ilaçlara karşı dirençtir” dedi.
“Çalışmalar ayrıca antibiyotik kullanılmadan yetiştirilen etlerin dirençli bakterilerle kontamine olma ihtimalinin daha düşük olduğunu gösterdi.”
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Bristol Üniversitesi'nin araştırması bir ön baskı sunucusunda yayınlandı ve henüz hakem değerlendirmesinden geçmedi.
Haberler Digital, yorum almak için Birleşik Krallık Gıda Standartları Ajansı (FSA) ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) ulaştı.
Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.
Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.