Rapor gösterileri, genç yetişkinler diyet seçenekleri nedeniyle daha yüksek GI kanseri riski ile karşı karşıya

poem

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!


Gastrointestinal (GI) kanser oranları, genç yetişkinler arasında artmaktadır ve yeni bir hakemli çalışma, Amerikan diyetine ve yaşam tarzına birincil suçlular olarak işaret etmektedir.

Yakın zamanda İngiliz Cerrahi Dergisi'nde yayınlanan raporda, genç nesillerde artan risk, genetikten daha fazla genetikten daha fazla bağlanabilir.

Boston'daki Dana Farber Kanser Enstitüsü'nden baş araştırmacı Sara Char, “Erken başlangıçlı (EO) GI kanseri için bazı paylaşılan risk faktörleri obezite, hareketsiz yaşam tarzı, aşırı alkol tüketimi ve sigara içiyor,” dedi.

Nadir kanser teşhisi Millennials ve Gen X arasında önemli ölçüde artış

Çalışma, son nesillerin bir “batı-diyet diyeti” ve “hareketsiz bir yaşam tarzı” benimseme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Kolorektal, erken başlangıçlı GI kanseri tipidir, ancak 50 yaşın altındaki yetişkinlerde pankreas, özofagus, gastrik, biliyer, apandikal ve nöroendokrin kanserler de artmaktadır.



Raporda, son nesillerin bir “batı diyeti diyeti” ve hareketsiz bir yaşam tarzı benimseme olasılığı daha yüksek. (Istock)


Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yayınlanan önceki bir araştırmaya göre, 1990'da doğan yetişkinler, 1950 doğumlu olanlara kıyasla iki katı kolon kanseri riski ve rektal kanser riskinin dört katına sahiptir.

Diyet riski nasıl etkiler?


NYU Langone'un Perlmutter Kanser Merkezi'ndeki gastrointestinal tıbbi onkoloji programı direktörü Paul Obersstein, Haberler Digital'e bir kişinin diyetinin gerçekten kolon kanseri riskini etkilediğini söyledi.

En sevdiğiniz alkollü içecek ölümcül kanser biçimine bağlanabilir, çalışma

Araştırmaya dahil olmayan Obersstein, “Önceki çalışmalardan, birisinin Batı diyetine özgü daha fazla miktarda gıdaya sahip olduğunda, kolon kanseri riskine sahip oldukları bildirilmektedir.” Dedi.

Onkologa göre, “Batı diyeti” tipik olarak daha yüksek bir kırmızı ve işlenmiş et alımı, işlenmiş ve ilave şekerler ve yüksek oranda işlenmiş ve rafine tahıllar içerir.


Kolon kanseri için koyu mavi kurdele tutan bir doktor


1990 doğumlu yetişkinler, 1950 doğumlu olanlara kıyasla iki kat kolon kanseri ve rektal kanser riskinin dört katına sahiptir. (Istock)


İşlenmiş şarküteri etleri, şekerli içecekler ve işlenmiş tahıl atıştırmalıkları da bu tip diyetle yaygın olarak ilişkilidir.

Araştırma ve öneriler


Bu gruptaki kolon kanseri insidansı genel olarak düşük kalırken, Obersstein hangi faktörlerin artmaya neden olduğunu araştırmak için daha fazla araştırmaya yatırım yapmanızı önerir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Diyet, vitamin takviyeleri, alkol veya kullandığımız veya kullandığımız diğer şeylerin bu artışa katkıda bulunduğu konusunda daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor.” Dedi.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Uzman ayrıca, çoğu insan için 45 yaşında başlayan önerilen kolon kanseri tarama kılavuzlarını takip etmenin ve herhangi bir semptom ortaya çıkarsa tıbbi yardım almanın önemini vurguladı.


Göbek yağı


Bir onkolog, “Diyet, vitamin takviyeleri, alkol veya kullandığımız veya kullandığımız diğer şeylerin bu artışa katkıda bulunduğu konusunda daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor.” Dedi. (Istock)


Yaygın uyarı işaretleri arasında bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler, dışkadaki kan, açıklanamayan sırt veya karın ağrısı veya kasıtsız kilo kaybı, hepsi bir doktora “acil bir değerlendirme” için konuşmayı gerektiriyor.

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

Araştırmacı, daha genç bireylerin sigara içmemek, aşırı alkolden kaçınmak, kırmızı et tüketimini sınırlamak, fiziksel olarak aktif kalmak ve sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak gibi önleyici önlemler alabileceklerini de sözlerine ekledi.