Tanı ile şok olan uyum diyet değişiklikleri yoluyla diyabet öncesi tersine döner

poem

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Her gün egzersiz yapan 66 yaşındaki bir büyükbaba, diyabetik olduğunu öğrenmek için sersemletildi-ve yeme alışkanlıklarında küçük bir değişiklik yapmanın bunu tersine çevirmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Lancashire, Lytham St Annes'ten dans öğretmeni Will McKechnie, SWN'lere her zaman kendisini sağlıklı olduğunu düşündüğünü söyledi.

5 feet 10 inç boyunda ve 167 kilo, orta boy bir gömlek giydi, haftada yedi kez dans etti ve günlük atıştırmalıkları hakkında iki kez düşünmedi: bir çikolata ve bir torba cips.

Uzmanlar, şekerin yaşlanmayı sadece kilo alımının ötesinde hızlandırdığı gizli yolları ortaya çıkarır

McKechnie, “Dürüst olmak gerekirse gerçekten formda ve sağlıklı olduğumu düşündüm.” Dedi.

Ancak SWN'lere göre, Mayıs 2023'te 60 yaşın üzerindeki insanlar için serbest bir tarama yaptıktan sonra, rutin bir kan testi ortalama kan şekeri seviyesinin% 6,2 olduğunu gösterdi-diyabet öncesi bir göstergesi.

Her gün egzersiz yapan 66 yaşındaki bir büyükbaba olan Will McKechnie (sağda), diyabetik olduğunu öğrenmek için sersemletildi. (William McKechnie / SWN'ler)

McKechnie, bir yıl sonra, doktoru sonuçları incelediğinde ilgisiz bir randevu sırasında öğrenmedi.

“Diyabetik olduğumu duyduğum için çok şok oldum ve endişeliydim” dedi.

'Ben bir nörologum – işte bu yüzden demans ve riskinizi nasıl azaltacağınız'

McKechnie, “48'in üzerinde tersinir olmayacağını söylediğinde, korktum. Sağlık zayıf olmaya başlayabileceğim fikrinde taşlaştım.”

Bir şeyleri tersine çevirmeye kararlı olan McKechnie, sadece yediklerinde değil, aynı zamanda nasıl.

Bir ürün çantasından bir avuç sırtlı patates cipsi çeken bir elin görünümü.

Bir şeyleri tersine çevirmeye kararlı olan McKechnie, gece çikolatasını ve cipslerini kesmek ve bunun yerine bütün, besleyici yiyecekleri yemek gibi bazı büyük değişiklikler yaptı. (Istock)

Gece çikolata ve cipsleri kesti, bütün, besleyici yiyecekleri yemeye başladı ve yemeğini çok daha yavaş çiğnemeye başladı.

Şimdi, öğle yemeği – kepekli bir tavuk sandviç – yemek için 40 dakika sürüyor.

SWNS'ye verdiği demeçte McKechnie, “Şimdi çok ara sıra ve çok daha küçük bir muamele var.” Dedi.

Golfçü Phil Mickelson'ın sıkı kilo kaybı diyeti: Doktor ne bileceğini paylaşıyor

Kahvaltısı şimdi meyvelerden oluşuyor ve tipik bir akşam yemeği haşlanmış yumurta, kavrulmuş yer fıstığı, kereviz, kiraz domates, havuç ve salatalık içerir.

Daha yavaş yemek ve daha dikkatli yiyecek seçeneklerine odaklanarak, McKechnie yaklaşık 27 kilo vererek onu 142 pound ve küçük bir gömleğe indirdi.

“Dürüst olmak gerekirse gerçekten zinde ve sağlıklı olduğumu düşündüm.”
Ayrıca belinden iki inç kaybetti – ve daha da önemlisi, kan şekeri dokuz ay içinde% 5.9'a düştüğünü bildirdi.

“Çok kararlıyım,” dedi McKechnie.

Dans öğretmeni 66 yaşındaki Will McKechnie aktifti ve 11. 13 lb ağırlığındaydı ve kolayca orta boy bir gömleğe kayıyordu, sağlığı konusunda endişelenmiyordu ve sevdiği şeyi yedi. Ancak bir NHS '60'ların üzerindeki mot' bir kan testi içeriyordu ve ortalama kan şekeri seviyesine sahip olduğunu ortaya koydu - diyabet öncesi gösteren 44 mmol/ay. Gece Yorkie barının ve cips paketinin onu tehlikeye attığı hakkında hiçbir fikri yoktu çünkü Sağlıklı görünüyordu dışarıdan.

McKechnie (yukarıda bir tahta yaparken resmedilmiştir) yaklaşık 27 kilo vererek onu 142 pound ve küçük bir gömleğe indirdi. (William McKechnie / SWN'ler)

“Aklımı bir şey yapmaya koyarsam, yapacağım ve kan şekerinin daha da düşürülmesini sağlayacağım.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Dördünün büyükbabası artık şeker istekleriyle savaşmadığını ve çikolata düzeltmesi için mağazalara koşma dürtüsünü hissetmediğini söyledi.

Ayrıca 18 aylık torununa bakmak ve haftada iki dans dersi vermekle meşgul.

Tedavi diyabetine kan şekeri seviyesini kontrol etmek için dijital glikoz ölçer kullanan Asya doktoru.

McKechnie, “Bunun için ödeme yapmanız gerekse bile, kan şekerinizi rutin olarak kontrol etmeye değer.” Dedi. (Istock)

1986'da sigarayı bırakan ve 2012'de içmeyi bırakan McKechnie, dışarıda sağlıklı görünseler bile herkesin sağlıklarını kontrol etme konusunda proaktif olması gerektiğine inanıyor.

Sağlık bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

SWN'lere, “Bunun için ödeme yapmanız gerekse bile, kan şekerinizi rutin olarak kontrol etmeye değer,” dedi.

Daha fazla sağlık makalesi için ziyaret edin www.Haberler/health

SWN'lere göre, McKechnie şimdi her zamankinden daha güçlü hissettiğini ve “muazzam miktarda enerjiye” sahip olduğunu söylüyor.

“Bu testi yaptığım için çok rahatladım. Hayatımı değiştirdi ve beni çok zinde yaptı.”

Reem Amro, Haberler Digital ile bir yaşam tarzı yapım asistanıdır. O ve yaşam tarzı ekibi, yiyecek ve içecek, seyahat ve sağlık gibi bir dizi hikaye konusunu kapsar.