Araştırma, uçakta uyumadan önce alkol almanın tehlikeli olabileceğini öne sürüyor

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Gezginler, uçuşta bir kadeh şarap içip sonra biraz uyumadan önce iki kez düşünmek isteyebilir.

British Medical Journal'ın (BMJ) aylık hakemli yayını olan Thorax'ta yayınlanan yeni bir çalışma, alkol tüketmenin ve ardından uykuya dalmanın uçakta kandaki oksijen seviyesinin düşmesine ve kalp atış hızının yükselmesine neden olabilir.

Bir uçağın kabinindeki hava, normalde soluduğumuz havadan zaten daha az oksijene sahiptir. Uzmanlara göre alkol içmek, tıpkı uyku gibi, oksijen seviyelerini daha da düşürebilir.

İNSANLARIN UÇUŞTA KİŞİSEL ALANINIZI İSTİLA ETMELERİ İÇİN SADECE 'UÇAK KABALIĞI': İŞTE BUNU BAŞLATMA ŞEKLİ

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi Uyku ve İnsan Faktörleri Araştırma Departmanı tarafından yürütülen çalışmada, bir grup sağlıklı yetişkin bir uyku laboratuvarında iki gece uyudu.

Başka bir grup, uçağı taklit eden hipobarik (oksijeni azaltılmış) bir yükseklik odasında aynı süre boyunca uyudu.



Yeni bir çalışma, alkol tüketmenin ve ardından uçakta uykuya dalmanın kandaki oksijen seviyesinde düşüşe ve kalp atış hızında artışa neden olabileceğini belirtti. (iStock)


Gecelerden birinden önce katılımcılar alkol tüketti. Alman araştırmacılar, hipobarik odadaki kişilerin kanındaki oksijenin azaldığını, kalp atışlarının arttığını ve kalp atışlarının hızlandığını tespit etti. daha düşük uyku kalitesi alkol içtikten sonra.

“[Airplane] Araştırmacılar, kalp-akciğer hastalıkları olan yolcuların seyir irtifasında azalan kabin basıncı nedeniyle semptomların kötüleşme riskinin arttığını ve bu durumun uyku sırasında daha da arttığını belirtti.

UZMANLARA GÖRE UÇAKTA KOLTUK DEĞİŞTİRMEK: NE ZAMAN YAPILMALI VE NE ZAMAN 'HAYIR' DİYELİZ

“Gemide sıklıkla tüketilen alkolün de benzer etkileri vardır, ancak hipobarik hipoksinin neden olduğu değişiklikler genellikle daha belirgindir.”

Araştırmacılara göre bu, hipobarik hipoksi (yüksek irtifada düşük oksijen konsantrasyonu) ve alkolün uyku sırasındaki birleşik etkisini değerlendiren ilk çalışmaydı.


uçakta uyuyan insanlar


Haberler Digital'e konuşan bir doktor, “Çalışma, uçuş sırasında düşen kabin oksijen basıncını telafi etme yeteneğinin hem uyku hem de alkol nedeniyle kötüleştiğini gösterdi” dedi. (iStock)


Dr. Marc Siegel, klinik tıp profesörü NYU Langone Tıp Merkezi ve Haberler'un tıbbi katkılarından biri, çalışmaya dahil değildi ancak çalışmanın “iyi yürütülmüş” olduğunu söyledi, ancak 50'den az kişiyle küçük tarafta olduğunu belirtti.

Haberler Digital'e konuşan Siegel, “Çalışma, uçuş sırasında kabin oksijen basıncının düşmesini telafi etme yeteneğinin hem uyku hem de alkol nedeniyle kötüleştiğini gösterdi.” dedi.

“Alkol ve büyük olasılıkla uyku pozisyonunuz nedeniyle, rahat bir uyku alamıyorsunuz veya uykunun tüm aşamalarını geçemiyorsunuz, bu da kalbinizde ek strese neden oluyor.”
“Onlar [factors] birbirleriyle sinerjiktir, kalp atış hızının artmasına ve muhtemelen kalp atış hızının artmasına yol açar kalp basıncı ve genç, sağlıklı bireylerde bile riskler var.”

Doktor, bulguların iyi sıvı alımı ihtiyacını vurguladığını, alkolün idrar söktürücü olduğunu ve kabin havasının kuru olması nedeniyle uçuşların zaten bir miktar su kaybına yol açtığını belirtti.

Siegel, “Uzun uçuşlarda dinlendirici uyku mantıklı olsa da, bunun REM uykusunu ve uyku kalitesini etkileyebileceğini ve oksijen basıncını %90'ın altına kadar etkileyebileceğini unutmayın” diye uyardı.


Uçakta şarap


Araştırmacılar, alkolün idrar söktürücü olduğunu ve kuru kabin havası nedeniyle uçuşların zaten bir miktar dehidrasyona neden olduğunu söyledi. (iStock)


Araştırmada yer almayan, Bend, Oregon'daki Recover Together'ın klinik ve program direktörü Dr. David Campbell, çalışmanın şu bulguları desteklediğini söyledi: alkol tüketimi ve uyku, uçaklardaki basınçlı ortamlarla birleştiğinde oksijen seviyelerini azaltır ve kalp atış hızını artırır.

“Uyku yoksunluğu, sinirlilik, ajitasyon ve beyin bulanıklığının artmasının yanı sıra kaygı, depresyon ve ruh hali düzenlemesi ve hafıza ile ilgili zorlukların artmasıyla da yakından ilişkilidir – çoğu insanın bir sonraki aile tatilinde veya iş gezisinde genellikle kaçınmak isteyeceği şeyler.” ” Haberler Digital'e söyledi.

“Obstrüktif uyku apnesi, KOAH veya obezitesi olan kişileri uçuş öncesinde veya uçuş sırasında alkol tüketmemeleri konusunda uyarıyorum.”
Campbell, Siegel'in çalışmanın küçük ölçekli olduğu yönündeki yorumunu yinelerken, fizyolojik ve psikolojik etkiyi ölçmek için bulguların daha fazla araştırılması gerektiğini söyledi.

“Daha fazla araştırmaya ve daha büyük bir örneklem büyüklüğüne ihtiyaç duyulmasına rağmen, obstrüktif uyku apnesi, KOAH veya obezitesi olan kişileri, alkol ve diğer uyku yardımcılarının veya ilaçların birlikte tüketilmesinden kaçınmak için uçuş öncesinde veya uçuş sırasında alkol tüketmemeleri konusunda uyarıyorum. uyku kalitesini ve ruh halini iyileştirmek için mavi ışığı sınırlamak Seyahat ederken,” tavsiye etti.

Uçaklarda alkol alternatifleri


Pensilvanya'daki Caron Tedavi Merkezleri'nin baş sağlık görevlisi Dr. Adam Scioli, çoğu insanın uykuya dalmak veya stresini yönetmek için uçarken alkol içtiğini ve bunun da hastalık riskini artırdığını belirtti. kardiyovasküler olay.


Uçakta uyuyan adam


Bir şef, “Alkol ve büyük olasılıkla uyku pozisyonunuz nedeniyle, rahat bir uyku alamadığınız veya uykunun tüm aşamalarını geçemediğiniz bir durumla karşı karşıyasınız, bu da kalbinizde ve kardiyovasküler sisteminizde ek strese neden oluyor” dedi. sağlık memuru. (iStock)


Scioli, “Artık alkol ve büyük olasılıkla uyku pozisyonunuz nedeniyle, rahat bir uyku alamadığınız veya uykunun tüm aşamalarını geçemediğiniz bir durumla karşı karşıyasınız, bu da kalbiniz ve kardiyovasküler sisteminiz üzerinde ek strese neden oluyor.” Çalışmada yer almayan kişi Haberler Digital'e söyledi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Bu, birçok insanın uçmadan önce yeterince su içmemesi nedeniyle daha da kötüleşebilir, bu da dehidrasyona neden olur ve yine kalp üzerinde olumsuz etki olasılığını artırır.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Scioli'ye göre stresi yönetmenin ve kaygıyı azaltmanın içki içmekten daha etkili başka yolları da var.

Bunlardan bazıları nefes almak, farkındalık ve kitap okumaktır.


uçakta boyun yastığı taşıyan adam


Bir uzman, stresi yönetmenin ve kaygıyı azaltmanın nefes alma, farkındalık ve kitap okuma gibi başka yollarını önerdi. (iStock)


Scioli, “Son olarak, hipobarik hipoksiye bağlı kardiyovasküler olaylardan kaçınmak için bol su içirin, sağlıklı bir yemek yiyin ve kalkış ve iniş sırasında stresi yönetmeyi planlayın” tavsiyesinde bulundu.

“Kalp sağlığınızı bilin ve gerekli önlemleri alın” dedi. “Alkol, esrar ve kardiyovasküler sisteminize stres katabilecek diğer ilaçlardan kaçının.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

Gerçek bir panik bozukluğu olan veya uçma korkusu olan herkes bir uzmanla konuşmalıdır. tıbbi profesyonel Yararlı olabilecek ilaçlar hakkında.

Haberler Digital daha fazla yorum talep etmek için araştırmacılara ulaştı.