Bazı uzmanlar günlük duşların cilt sağlığına zararlı olabileceğini iddia ediyor

poem

New member
Günlük duşlar gerekli değildir ve gerekmeyebilir. sağlık yararlarıBazı uzmanlara göre.

Daha az sıklıkta duş almayı savunanlar, çoğu insanın bunu her gün veya günde birkaç kez yaptığını, çünkü bunun toplumsal bir norm haline geldiğini iddia ediyor.

Çevreci Donnachadh McCarthy, BBC'ye verdiği röportajda “Neden yıkıyoruz? Çoğunlukla başka birinin bize koktuğumuzu söylemesinden korktuğumuz için” dedi.

McCarthy ayda yalnızca bir kez duş aldığını, arada lavaboda yıkanarak tazelendiğini söyledi.

DİŞLERİNİZİ BEYAZ, PARLAK VE SAĞLIKLI TUTMAK İÇİN DİŞ UZMANLARINDAN BU 7 İPUCU UYGULAYIN

Harvard Health'e göre Amerikalıların yaklaşık üçte ikisi her gün duş alıyor.

En yaygın sebeplerden bazıları vücut kokusunu önlemek, sonrasında tazelenmektir. egzersiz yapmak ve uyanmak için yardım alın.



Daha az sıklıkta duş almayı savunanlar, çoğu insanın her gün veya günde birkaç kez duş aldığını, çünkü bunun günümüzün toplumsal normu olduğunu iddia ediyor. (iStock)

Günlük duşların sağlık üzerindeki potansiyel etkileri


Harvard Health Publishing'in kıdemli fakülte editörü Robert H. Shmerling, MD, Harvard Health için yazdığı bir makalede, sık sık yapılan sıcak duşların ciltteki sağlıklı yağları ve “iyi” bakterileri yok ettiğini belirtti.

Sonuç olarak cildin kuruyabileceğini, kaşınabileceğini veya tahriş olabileceğini belirtti.

SOĞUK DUŞUN FAYDALARI RAHATLIĞA DEĞER Mİ? UZMANLAR ÖNERİYOR

Zararlı bakteriler ve alerjenler içeri girebildiğinden cilt enfeksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara karşı daha duyarlı hale gelebilir. kuru, çatlak alanlar.

Shmerling, günlük duşların da bağışıklık sistemini zayıflatabileceği konusunda uyardı.

“Bağışıklık sistemlerimizin normal mikroorganizmalar, kir ve diğer etkenler tarafından belirli miktarda uyarılmaya ihtiyacı var. çevresel maruziyetler koruyucu antikorlar ve 'bağışıklık hafızası' oluşturmak için” dedi.


Adam duş


Uzmanlar, duş almanın en yaygın nedenlerinden bazılarının vücut kokusunu önlemek, egzersiz sonrası tazelenmek ve uyanma konusunda yardım almak olduğunu söylüyor. (iStock)


“Bazılarının nedenlerinden biri bu çocuk doktorları ve dermatologlar Çocuklar için günlük banyolara karşı tavsiye edilir. Yaşam boyu sık sık banyo yapmak veya duş almak, bağışıklık sisteminin işini yapma yeteneğini azaltabilir.”

BİR GÜZELLİK UZMANINDAN BU BAHAR CİLT BAKIM RUTİNİNİZİ ARTIRMAK İÇİN 5 İPUCU

Riskler ayrıca sudaki (tuz, ağır metal, klor, florür ve pestisitler dahil) ve şampuan, saç kremi ve sabunlardaki kimyasallara maruz kalmaktan da kaynaklanabilir.


Kadın duş alıyor


Bir uzmana göre “Günlük duşlar sağlığınızı iyileştirmez, cilt sorunlarına veya diğer sağlık sorunlarına neden olabilir ve daha da önemlisi çok fazla su israfına neden olur.” (iStock)


Shmerling, “Vücudunuzu aşırı temizlemek muhtemelen zorlayıcı bir sağlık sorunu değildir” diye yazdı.

“Ancak günlük duşlar sağlığınızı iyileştirmez, cilt sorunlarına veya başka sorunlara neden olabilir. sağlık sorunları – ve daha da önemlisi çok fazla su israf ediyorlar.”

Kişisel bir karar


Healthline'a göre bazı dermatologlar günaşırı veya haftada sadece iki veya üç kez duş almayı önerirken, duş sıklığı kişisel tercihlere bağlı. rutinler ve yaşam tarzları.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, yeterince duş almamanın, hoş olmayan vücut kokusu, cilt enfeksiyonları, ciltte renk değişikliği, sivilce ve bu rahatsızlıklara sahip kişilerde egzama, sedef hastalığı ve dermatitin alevlenmesi gibi bazı riskler bulunduğunu söylüyor.


Kuru çatlak cilt


Bir uzman, sık sık duş almanın cildin kurumasına, kaşınmasına veya tahriş olmasına neden olabileceğini belirtti. (iStock)


Harvard Health makalesinde Shmerling, “İdeal bir sıklık olmamasına rağmen, uzmanlar haftada birkaç kez duş almanın çoğu insan için yeterli olduğunu öne sürüyor (kirli, terli olmadığınız veya daha sık duş almak için başka nedenleriniz olmadığı sürece),” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Koltuk altı ve kasıklara odaklanan kısa duşlar (üç veya dört dakika süren) yeterli olabilir.”

Haberler Digital ek yorum almak için Shmerling'e ulaştı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.



Melissa Rudy, Haberler Digital'in sağlık editörü ve yaşam tarzı ekibinin bir üyesidir. Hikaye ipuçları melissa.rudy@haberler adresine gönderilebilir.