Bize yayılmış koronavirüs: 5 yıl sonra

poem

New member
Şubat 2020

Koronavirüs Amerika Birleşik Devletleri'ne yayılmaya başladığında, yetkililer hala virüsün ne kadar bulaşıcı olduğundan emin değildi. Ülkenin çoğu hala gelecek 2020 seçimlerine odaklanmıştı.

“Joe [Biden] hükümeti yönetmeyecek. Sadece bir yerde bir evde oturacak, “Başkan Donald Trump CPAC katılımcılarına söyledi.” Ve insanlar onun için yönetecekler. “

Trump ve Demokratik Başkan adayları, kampanyalarını büyüyen salgını içeren bir platformla dengeliyorlardı.

Kabul sonrası 5 yıl süren akciğer bozuklukları: İşte bilmeniz gerekenler

1 Mart 2020

“Ne yaptığını bilmiyor. Ülkeyi nasıl yöneteceğini bilmiyor,” dedi Demokratik aday Joe Biden, Mart 2020'de Pazar Pazar günü.

2 Mart 2020

Haberler, adayların koronavirüs platformları hakkında konuştukları ülke çapında bir dizi belediye binasına ev sahipliği yaptı.

Demokratik aday Michael Bloomberg, Virginia, Manassas'taki bir belediye binasında “Bu virüsün ne yapacağını bilmiyor. Yayılıyor gibi görünüyor.” Dedi. “Tüm dünyayı geçecek mi? Bunlardan bazıları aniden ölebilir ve kimse nedenini bilmiyor.”

Bir sağlık çalışanı, 30 Nisan 2020 Pro Health Acil Bakım Koronavirüs Test Sitesinde Test Yaptıktan Sonra Bir Koronavirüs Swab'ı mühürler, Wantagh, NY (Al Bello/Getty Images)

Virginia'nın o sırada bilinen bir koronavirüs vakası yoktu. Asya ve Avrupa Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazla vaka bildirirken, virüs hala çok uzak görünüyordu. New York City ilk davasını Haberler 'Super Salı kapsamından önce bildirdi.

DN.Y., “Bu bir soru değildi, ama ne zaman. Bu New York. Dünyaya bir kapı yoluyuz.” Dedi.

3 Mart 2020

Bir düzineden fazla eyalet Süper Salı günü oy kullandığı için, birçoğu yeni koronavirüs vakalarını da karşıladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde en az 60 vakayı doğruladı, ancak birçoğu ABD'nin İtalya ve Güney Kore'nin sahip olduğu aynı hızlı yayılma ile karşılaşabileceğinden endişe ediyor.

“Maskeler gerçekten yardımcı oluyor mu? Hastalığa maruz kalma olasılığını önlüyorlar mı?” Senatör Mitt Romney, R-Utah, Mart ayı başlarında Dr. Anthony Fauci'ye sordu.

Fauci, “Bir maske için en önemli şey, birisinin başkalarını bulaşmalarını önlemek için enfekte olmasıdır. Diğeri onları korumak için sağlık hizmeti sağlayıcısıdır.” “Onları giyebilecek genel halk, birisi size hapşır ve öksürdüğünde brüt damlacıkların gitmesini kesinlikle önleyebilir, ancak insanların düşündüğü bir koruma sağlamaz.”

4 Mart 2020

Beyaz Saray Koronavirüs müdahale koordinatörü Dr. Deborah Birx, Amerikalıları erken Beyaz Saray toplantısı sırasında virüsün havayollarını nasıl etkileyebileceğine dair temel önlemler almaya çağırdı.

Birx, “Her zaman sağduyu, ellerinizi yıkamayı, yüzünüze dokunmamayı, bir şeye dokunmadıysanız,” dedi.

Koronavirüs yayılmasının ilk günlerine bir bakış

Trump, bir grup CEO'ya, havayollarının uçaklarda ek temizlik prosedürleri aldığından memnun olduğunu ve kendi önlemlerini aldığını söyledi.

“Haftalar ve haftalar içinde yüzüme dokunmadım. Onu özledim,” dedi Trump.

5 Mart 2020

Ertesi gün Pennsylvania, Scranton'da Haberler tarafından düzenlenen bir belediye binasına katıldı. Bir germofob olma ve bunu kampanya izinde nasıl değiştirdiği konusundaki geçmiş yorumları soruldu.

Trump, “İnsanları el sıkışmamaya ikna edebileceğiniz bir zaman olsaydı, bu olabilir.” “Sonuç olarak, şimdi herkesin elini sıkıyorum. Gurur duyuyorum.”

korona virüs

Belediye binası sırasında Pennsylvania'da Covid-19 vakası yoktu, ancak diğer yerler hızlı artışlar bildirmeye başlamıştı. New York, vakalarını ilave testlerle iki katına çıkardı ve vaka sayısını 11'den 22'ye çıkardı. Washington Eyaleti daha sonra 70 onaylanmış vakaya sahipti ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in durumu değerlendirmesi için ziyarete yol açtı.

Washington Gov. Jay Inslee ile bir yuvarlak masa toplantısında, “Amerikan halkı koronavirüs bu toplulukta tutulurken büyük bir endişeyle izledi.” Dedi.

6 Mart 2020

Pence Washington için daha fazla kaynak vaat ettiği için, diğer eyaletler daha fazla test kiti çağrısında bulunuyordu. Trump, yönetim sağlık yetkilileri ile Atlanta'da Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ni ziyaret etti. Teste erişimi iyileştirme çabalarını tartıştılar ve halkı davaların muhtemelen artacağı konusunda uyardı.

CDC direktörü Dr. Robert Redfield, “Bence daha fazla topluluk vakası göreceğimizden şüphe yok.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Şüphesiz, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki halk sağlığı sisteminin gözetimleri çeşitli şekillerde geliştirdiğine şüphe yok.”

Daha doğrulanmış vaka olasılığı ile eyalet ve yerel liderler büyük olayları iptal etmeye başladı. South by Southwest, Austin, Teksas'ta iptal edildi. Ultra Müzik Festivali Miami'de süresiz olarak ertelendi. Trump'a yerel liderlerin doğru önlemleri alıp almadığı soruldu.

Trump, “Bunu yapmak istiyorlarsa iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun bir aşırı tepki olduğunu sanmıyorum, ama genellikle yapmaya meyilli olmazdım. Gerçekten olmazdım.” Dedi.

9 Mart 2020

Haberler, önümüzdeki hafta Dearborn, Michigan'da Demokratik aday Bernie Sanders ile bir belediye binası olan son büyük etkinliklerinden birini gerçekleştirdi.

Sanders, “Bu virüse sahipseniz ve işe yarayacaksanız ne olur? Bunu diğer insanlara yayıyorsunuz,” dedi Sanders.

Trump FDA adayı, tartışmalı biden kararını hatırlayarak DEM'de aşı sorusunu çeviriyor

Trump yönetimi sağlık yetkilileri, yüksek riskli Amerikalılar için rehberliği güncelledi ve koruyucu ekipmanların ve mesafeli önlemlerin daha fazla kullanılması çağrısında bulundu. Onaylanmış vakalarla seyir gemileri için karantina emirleri arasında, Fauci savunmasız grupları yolculuklardan kaçınmaya çağırdı.

Fauci, “Bence sağlıklı bir gençseniz, bir yolcu gemisine gitmek istiyorsanız, bir yolcu gemisine gidin. Şahsen, asla bir kruvaziyer gemisine gitmem çünkü yolculukları sevmiyorum.” Dedi. “Bu gruba tekrar tekrar konuştuğum koşullar varsa, altta yatan bir durumu olan bir bireye, özellikle de altta yatan bir duruma sahip yaşlı bir kişi varsa, bir yolcu gemisine gitmemelerini şiddetle tavsiye ederim.”

10 Mart 2020

Michigan, Haberler Belediye Binası'ndan bir gün sonra ilk koronavirüs vakalarını bildirdi. Ülke genelinde 36'dan fazla eyalet ve Washington, DC, 647 vaka ve 25 ölüm bildirmişti.

Anthony Fauci ve Donald Trump

Başkan Donald J. Trump, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'yi dinlerken, Washington'da James S. Brady Press Brifing Odası'ndaki Covid-19 Coronavirus Pandemisi ile Coronavirüs Görev Gücü üyeleriyle 17 Nisan Beyaz Saray'daki Washington, DC'de konuşuyor. (Getty Images üzerinden Jabin Botsford/The Washington Post)

12 Mart 2020

Oldukça nüfuslu yerlerden kaçınmak için rehberlik, daha geniş bir Amerikalı grubuna kadar uzanacaktır. Çoğu durumda, insanların belirli yerlere, hatta sağlıklı gençlere bile katılamayacakları veya katılamayacakları konusunda bir seçeneği yoktu.

“Şimdi ne yapacağız? Futbol yok. Futbol yok. Basketbol yok,” dedi bir spor hayranı NHL ve NBA mevsimlerini askıya alırken.

New York 500 veya daha fazla insandan oluşan toplantıları yasakladı ve Amerikalılar el sıkışmak yerine birbirlerini selamlamak için yeni yollar bulmaya başladı.

“Herhangi bir fiziksel teması unut, selamlar. Doğu tarzında yay,” dedi ev konuşmacısı Nancy Pelosi, D-Calif.

13 Mart 2020

Haftanın sonunda, kalan iki Demokrat cumhurbaşkanlığı adayı kampanyalarını çevrimiçi olarak taşıdı.

CNN Host, Covid'in ebeveynlerin 'radikalleşmesine' nasıl neden olduğunu hatırlıyor

Sanders, “Normal şartlar altında bugün Burlington'da olmazdım.” Dedi. “Muhtemelen Ohio, Florida'da veya birincil birincil geldiği başka bir eyalette olurdum.”

16 Mart 2020

Önümüzdeki hafta, Trump yönetiminin önerileri daha acil hale geldi.

Beyaz Saray'da Trump

Başkan Donald Trump, Washington, DC'de 11 Mart 2020'de genişleyen koronavirüs kriziyle ilgili Oval Ofis'ten ülkeye hitap etti (Doug Mills-Pool/Getty Images)

Başkan Trump, bir basın toplantısında, “Ondan fazla kişilik gruplar halinde toplanmaktan kaçının, isteğe bağlı seyahatlerden kaçının ve barlarda, restoranlarda ve kamu yemek mahkemelerinde yemekten ve içmekten kaçının.” Dedi. “Bahsettiğimiz şeylerin çoğu önümüzdeki 15 gün için.”

17 Mart 2020

Erken bahar faaliyetleri değiştirildi. St. Patrick Günü kutlamaları New York ve Chicago gibi birçok şehirde iptal edilmişti. Washington'un kiraz çiçeklerinde daha az ziyaretçi aldı. Ve Spring Breakers Florida'da sınırlı seçeneklerle karşılaştı.

Miami'de bir bahar kırıcı, “Burada barlara veya plaja gitmek dışında ne yapacak? Ve hepsini kapatıyorlar.” Dedi.

Mart 2020'nin sonu

Valiler, Haberler Belediye Salonlarının sadece haftalar önce yapıldığı yerler de dahil olmak üzere eyalet çapında kapanmalar yapmaya başladılar.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“Ne kadar kolay… bu hastalık yayıldığının bilgisiyle, tüm Pennsylvanyalılardan evde kalmasını istiyorum.” Dedi.

Şimdi halka kapalı birçok yer ile ekipler ekstra hastane alanı kurdu. Washington Eyaleti bir futbol sahasında bir hastane inşa etti. USNS Mercy, Los Angeles'a konuşlandırıldı ve USNS konforu New York Limanı'na park etti. Devletler, artan sayıda vakayı tedavi etmek için ek ventilatörler, maskeler ve diğer ekipmanlar çağrısında bulundu. Ekonomi zayıflama belirtileri gösteriyordu. Başkan Trump, kapatmaların etkisi konusunda uyardı.

Trump, “Tedavinin sorunun kendisinden daha kötü olmasına izin veremeyiz. Tedavinin sorundan daha kötü olmasına izin vermeyeceğiz.” Dedi.

Bret Baier şu anda Haberler Channel'ın (FNC) çapası ve yönetici editörü olarak görev yapmaktadır. Bret Baier ile Özel Rapor (Hafta içi 18: 00/ET'de), ağın baş siyasi çapası ve ağın seçim kapsamının ortak çalışması. Baier ayrıca Haberler Audio'nun “The Bret Baier Podcast” adlı ” Ortak Ve All-Star Panel. FNC'ye 1998'de Atlanta Bürosu'ndaki ilk muhabir olarak katıldı ve şimdi Washington DC'de yaşıyor