Floridalı doktor, başkalarının teşhisin getirdiği duygularla başa çıkmasına yardımcı olmak için kendi kanser yolculuğunu anlatıyor

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Üstelik ücretsiz hesabınızla binlerce makaleye, videoya ve daha fazlasına sınırsız erişim elde edin!

Geçerli bir e.

E-postanızı girerek, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

2024'te iki milyondan fazla yeni kanser vakasının beklenmesiyle birlikte, hastalıktan kurtulan Floridalı bir doktor, başkalarının hayatlarını değiştirecek bir teşhis alanında yol almalarına yardımcı olmak istiyor.

Jacksonville'deki Millennium Physician Group'ta görev yapan Dr. Chris Scuderi'ye şu teşhis konuldu: mesane kanseri Kasım 2020'de – COVID salgınının ortasında geçen zorlu bir yılın sonunda.

Scuderi Haberler Digital'e verdiği bir röportajda “Teşhisi büyük bir sürpriz oldu çünkü 40'lı yaşlarımın ortasındaydım, aile geçmişim yoktu, neredeyse her gün spor yapıyordum ve genel olarak çok sağlıklı besleniyordum.”

OHIO HEMŞİRE VE ANNESİ, UZMAN ASLA GÖZALDIĞINIZ UYARI İŞARETLERİNİ PAYLAŞIRKEN SERVİK KANSERİNİ YENİYOR

Scuderi'de normalde mesane kanseriyle ilişkilendirilen risk faktörlerinin veya tipik semptomların hiçbiri yoktu.

“Gıda zehirlenmesi geçirdiğimi sanıyordum” dedi.

Hayatta kalanlar Haberler Digital'e, kanser teşhisinin çok çeşitli bunaltıcı duyguları beraberinde getirebileceğini paylaştı. (iStock)

Teşhisten bir hafta sonra ameliyat oldu ve ardından özellikle mesane kanserini hedef alan bir yıllık kemoterapiyi tamamladı.

Bugün Scuderi sağlıklı ve kansersiz. Biraz yaptı yaşam tarzı değişiklikleriDaha fazla bitki bazlı gıda tüketmeye ve düzenli egzersiz yapmaya daha fazla önem verilmesi de dahil.

KEMO ALTERNATİFLERİ ORTAYA ÇIKTIKÇA YUMURTALIK KANSERİNİN TEDAVİSİ FDA ONAYI İÇİN HIZLI YOLA ÇIKIYOR: 'İLERLEME GÖSTERİYORUZ'

“Stres, fazla çalışma ve düzensiz uyku, bir doktor, eş ve baba olarak hayatımın ele almam gereken alanlarıydı” dedi.

“Son iki yıldır uykumu, stres seviyelerimi ve dinlenmemi her gün yakından izlemek için bir fitness takip cihazı kullanıyorum ve bu objektif verileri dinlenmeme öncelik vermek için kullanıyorum.”

Duygusal hız treni

Scuderi, her hastanın duygusal tepkisinin farklı olacağını belirtti.

“İlk birkaç hafta birçok duyguyu beraberinde getirebilir ve bilinmeyenler son derece korkutucudur” dedi.

“Hangi tedavi seçeneklerine sahip olacağınızı veya bunun sizin veya aile üyelerinizin yaşamlarını nasıl etkileyeceğini bilmiyorsunuz. Bunun işinizi veya gelecek planlarınızı nasıl etkileyeceğini bilmiyorsunuz.”

Dr. Scuderi - kanser tanısı

Jacksonville, Florida'daki Millennium Physician Group'ta çalışan Dr. Chris Scuderi'ye (solda) Kasım 2020'de mesane kanseri teşhisi konuldu. “Stres, aşırı çalışma ve düzensiz uyku, bir doktor ve koca olarak hayatımın ele almam gereken alanlarıydı. ve baba” dedi. (Dr.Chris Scuderi)

“İşlenecek çok şey var ve sanki dünyanın geri kalanı ileriye doğru ilerlerken sizin hayatınız duruyormuş gibi geliyor.”

Bazı hastalar kayıptan dolayı üzüntü duyabilirler. onların sağlığıDoktor, ertelenmesi gereken planların terk edildiğini kaydetti. Bu aynı zamanda öfke duygularına da neden olabilir.

İnkar da yaygın bir tepkidir, çünkü birçok hasta hayatlarının değişen gerçekliğine direnir.

“İlk birkaç hafta birçok duyguyu beraberinde getirebilir ve bilinmeyenler son derece korkutucudur.”
Scuderi, endişe ve korkunun da tipik duygular olduğunu, çünkü herhangi bir kanser tanısının belirsizlik ve huzursuzluk duygularını tetiklediğini söyledi.

“Sağlık ekibinizle tanı hakkında nasıl hissettiğiniz, tedavi planı ve sonraki adımlar da dahil olmak üzere konuşmak, bu kaygının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olur” dedi.

“'Bu neden benim başıma geliyor?' diye düşünmek de yaygın bir şey. veya 'Buna sebep olacak bir şey mi yaptım?' diye ekledi doktor.

DOKTORLAR KADININ KOLONOSKOPİ İÇİN ÇOK GENÇ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. SONRA 3. AŞAMA KOLON KANSERİ TEŞHİSİ KONUYOR

“Hastalar şok, üzüntü, huzur, umut ve korku gibi çelişkili duyguları aynı anda yaşayabilir. Yanınızda insanların olduğunu ve bir planın yürürlükte olduğunu bilmek büyük fark yaratır.”

Erin Gratsch, Ohiolu bir anne ve fitness eğitmeni. meme kanseri Haberler Digital'e verdiği demeçte, ilk olarak 2016'da, daha sonra 2022'de teşhis edilenlerin de çok çeşitli duygular yaşadığını söyledi.

İlki şoktu. “Bu benim başıma nasıl geldi?”

Erin Gratsch 2013 Boston Maratonunda

Burada gösterilen, iki kez kanserden kurtulan Erin Gratsch dokuz Boston Maratonunu tamamladı. (Erin Gratsch)

Sırada suçluluk vardı. “Ne yaptım? Buna sebep olacak veya engelleyecek bir şey yapmış olabilir miyim?”

Öfke, özellikle Gratsch'e ikinci teşhis konulduğunda yaygın olan bir diğer duyguydu.

“Son masamı aile odasının diğer ucuna fırlattığımı ve parçalandığını hatırlıyorum” dedi.

KANSER ARTIK HIV POZİTİF İNSANLAR ARASINDA BİRİNCİ ÖLÜM NEDENİ OLDU, RAPORDA “BÜYÜK ENDİŞE” DİYOR

Gratsch ayrıca endişe ve depresyon yaşadı ve şöyle düşündü: “Ölecek miyim? Radyasyona ya da kemoterapiye girmek istemiyorum. Faturalarımı nasıl ödeyeceğim ve çalışacağım? Aileme yük olmak istemiyorum. Büyükanne veya büyükbaba olacak kadar yaşamak istiyorum.”

Sonra hayatta kalma modu ve umut geldi; Gratsch bakış açısını şu şekilde değiştirdiğinde: “Tamam, bunu yenmek için ne yapmam gerekiyor?”

Perspektifte büyük bir değişim

Minnettarlığın Scuderi'nin günlük rutininde büyük bir rol oynadığını söyledi.

“Uyuya dalmadan önce, o gün için özellikle minnettar olduğum üç şeyi belirliyorum, çünkü her günün bir hediye olduğunun artık her zamankinden daha fazla farkına vardım” dedi.

“Birçok çalışma, şükran duymanın sağlığımız için ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor ve eğer bunlar üzerinde düşünmeye zaman ayırmazsak, mevcut tempomuzda, gün içinde yaşadığımız harika anların ve bağlantıların çoğunu kaçırmak çok kolay.”

Kanser destek grubu

Doktor, teşhisten tedaviye ve iyileşmeye kadar size yardımcı olabilecek bir destek ekibine sahip olmanın önemli olduğunu söyledi. (iStock)

Scuderi, teşhis konulduğundan bu yana ailesi ve arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçirdi, seyahat ve deneyimlere öncelik verdi.

Kanser tedavisinin sona ermesini kutlamak için bir grup iyi arkadaşıyla birlikte Camino de Santiago'nun son 160 kilometresini yürüyüşe çıkardı.

“O günden itibaren özellikle minnettar olduğum üç şeyi belirledim.”
“Kanser bakış açınızı değiştirir” dedi. “Teşhis ve tedaviyi tamamlamak gerçekten neyin önemli olduğunu görmenize yardımcı oluyor. Ayrıca hayatımda seçim yapma gücünün yenilenmesine de yardımcı oldu.”

Scuderi'nin kansere karşı kazandığı zafer, teşvikin önemine olan inancını da güçlendirdi.

KOLOREKTAL KANSER, KANSERLİ GENÇ ERİŞKİNLER ARASINDA ARTIK BİRİNCİ ÖLÜM NEDENİ: YENİ RAPOR

“Teşhis sürecimde beni ayakta tutan birçok kişi vardı. ameliyat ve tedavilerHaberler Digital'e şunları söyledi: “O zamandan beri başkalarını cesaretlendirmek benim görevim haline geldi.”

Ayrıca kanser sonrası bile büyümenin doğrusal olmadığını vurguladı. “Bazen iki adım ileri, bir adım geri.”

Teşhis sonrası duygularla baş etmeye yönelik ipuçları

Scuderi ve Gratsch, tanıyı yeni almış olanlar için ilk gün ve haftaları nasıl atlatabilecekleri konusunda ipuçları sunuyor.

Bakım ekibinizle iletişim kurun

“Seninle konuşurken aile hekimiScuderi, onkolog ve tedavi ekibinizin diğer üyeleri, tanıya ilişkin her türlü kaygıyı ve belirsizliği ve bir sonraki adıma ilişkin korkuyu yönetmede yardımcı olacaktır” dedi.

“Birçok hasta ne yapmaları gerektiğini ve sağlıklarının kontrolünü nasıl geri alacaklarını bildiklerinde streslerinin azaldığını fark ediyor.”

Erin Gratsch

Gratsch, “Kanser sizden çok şey alıyor ancak koşmak ve egzersiz yapmak kendimi iyi hissetmek için yapabileceğim şeylerden biriydi” dedi. (Denise F Photography/Denise Haney)

Scuderi'nin durumunda, onun bakımını yöneten ürolog bu yolculuğun “büyük bir parçası” oldu.

“İyi iletişim kurabileceğiniz ve güvenebileceğiniz bir ekibe sahip olmak önemli” diye ekledi.

Gratsch, profesyonel bir ikinci görüş almanın, hastaların bakımlarında en bilinçli kararları verdiklerini hissetmelerine de yardımcı olabileceğini söyledi.

KANSERİN NEDENLERİ: ONKOLOJİ UZMANINA GÖRE BU 10 GİZLİ KANSEROJEN RİSKİ ARTIRABİLİR

“Bu, hastaya her iki doktorun da aynı planı önerdiğini bilerek doğru kararları verdiklerine dair güven veriyor” dedi. “Ayrıca, ilk doktordan alamadığınız ek tavsiye veya bilgileri ikinci doktordan alabilirsiniz.”

Tıbbi olmayan bir destek ekibi oluşturun

Scuderi, tedavi ekibinizle konuşmanın yanı sıra, teşhisten tedaviye ve iyileşmeye kadar size yardımcı olabilecek sevdiklerinizden oluşan bir destek ekibine sahip olmanın da önemli olduğunu söyledi.

“Ekstra desteğe ihtiyacınız olduğunda onlara yaslanmaktan korkmayın” dedi. “Dürüst olmakta sorun yok; ne olursa olsun kanser teşhisi çok zorlayıcıdır ve korkularınızı başkalarıyla paylaşmak zihinsel yükü hafifletebilir, böylece tüm enerjinizi iyileşmenize harcayabilirsiniz.”

Doktor olan kadın

Hayatta kalanlardan biri, Haberler Digital'e şunları söyledi: Profesyonel bir ikinci görüş almanın, hastaların bakımlarıyla ilgili en bilinçli kararları verdiklerini hissetmelerine de yardımcı olabileceğini söyledi. (iStock)

Gratsch, başkalarının sizinle ilgilenmesine izin vermeniz tavsiyesini yineledi.

“Yerel kaynaklardan yararlanın” dedi. “Sosyal hizmet uzmanları, hastaneler ve onkoloji ofisleri, hastaları maddi destek, duygusal destek grupları, tedaviye götürme ve yemek konusunda yardım için yönlendirebilir.”

Mümkün olduğunca fiziksel egzersize devam edin

“Daha önce yaptığınız kadar yoğun egzersiz yapamayabilirsiniz, ancak 20 ila 30 dakikalık yürüyüş Scuderi, stresi azaltmak ve daha iyi hissetmek için harika bir yol” dedi.

“Mümkün olduğunda dışarıda olmanın bağışıklık sistemimizi iyileştirmede de faydaları olabilir. Hangi egzersizlerin sizin için en iyi olduğu konusunda ekibinizle konuşun.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Hırslı bir koşucu olan Gratsch, birden fazla ameliyat, kemoterapi ve radyasyon yoluyla kanser yolculuğu boyunca yılda yaklaşık beş maraton koştu.

“Kanser sizden çok şey alıyor ama koşmak ve egzersiz yapmak kendimi iyi hissetmek için yapabileceğim şeylerden biriydi” dedi.

Zevk aldığınız şeyleri yapmaya devam edin

Scuderi, keyifli hobiler ve aktiviteler peşinde koşmanın rutin duygusunu korumanıza ve moralinizi yüksek tutmanıza yardımcı olacağını söyledi.

Kıdemli kadın turşu

Bir doktor, rutin duygusunu sürdürmek ve moralinizi yüksek tutmak için keyifli hobiler ve aktiviteler peşinde koşmanın yardımcı olacağını söyledi. (iStock)

“Bazen ciddi hastalıkları olan hastalar, kanserin, kemoterapinin ve hastane ortamlarında olmanın getirdiği duygusal yük nedeniyle depresyona girebilirler; bu nedenle hobilerinize ve sevdiklerinize yakın kalmak, bu olumsuzluk duygularını azaltmaya yardımcı olacaktır. üzüntü veya umutsuzluk“dedi.

Günümüze odaklanın

Scuderi, “Her günü geride bırakmak ve yarın hakkında çok fazla endişelenmek ya da dünün pişmanlığıyla yaşamak zorunda kalmamak çok önemli.” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Kanserin iyileşmesi çok fazla enerji gerektiriyor ve her gün orada olmak için ellerinden geleni yapan hastalarım daha iyi durumda görünüyor.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.