Hemşire açığıyla mücadele etmek için üniversiteler 12 aylık hızlandırılmış eğitim programları oluşturuyor: 'Kazan-kazan'

poem

New member
PORTLAND, Maine – Amerika'nın hemşirelere ihtiyacı var ve bazı okullar onları eğitmek için hızlandırılmış programlar uyguluyor.

Bu programlar, süreci kısaltmak için eğitim süresini dört yıldan bir yıla indiriyor.

New England Üniversitesi klinik yardımcı doçenti Elizabeth Mann, Haberler ile yaptığı röportajda “Bunun öğrenciler, yerel hastaneler ve tesisler için gerçekten bir kazan-kazan olduğunu düşünüyorum” dedi. Maine'de yaşıyor.

YENİ RAPOR, HEMŞİRELERİN YARISINDAN AZININ İŞİNE 'TAMAMEN BAĞLI' OLDUĞUNU, ÇOĞUNUNUN 'BAĞSIZ' OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Aday öğrencilerin daha önce lisans diplomasına sahip olmaları ve sekiz ön koşul dersini tamamlamaları gerekmektedir.

Bu, tipik iki ila dört yıllık hemşirelik programından çok daha kısadır.

Bir öğrenci New England Üniversitesi'nde hemşire olmak için eğitime katılır. (Kailey Schuyler)

UNE Hemşirelik Okulu'nun geçici müdürü Donna Hyde Haberler'e şöyle konuştu: “Hemşirelik alanında lisans gibi bir alanda ikinci derece alma yeteneğinin birçok insan için çok çekici olduğunu düşünüyorum.”

“Sağlık geçmişine sahip olmalarına gerek yok. Onları oraya ulaştıracağız.”

HEMŞİRE AÇIĞI AMERİKA KIRSALLARINI EN ÇOK VURUYOR

New England Üniversitesi'ndeki yeni hızlı hemşirelik programının Mayıs ayında başlaması planlanıyor.

Uzmanlar, amacın öğrencilerin iş gücüne daha çabuk dahil olmalarına yardımcı olmak olduğunu ancak aynı zamanda ciddi bir eğitim almaları gerektiğini söylüyor.

Hemşirelik ihtiyacının en fazla olduğu eyaletler

Ulusal Sağlık İşgücü Analizi Merkezi'ne göre hemşirelere en çok ihtiyaç duyan eyaletler Washington, Oregon, Kaliforniya, Michigan ve Georgia'dır. (Kailey Schuyler)

Hyde, “Hiçbir kesinti yok. Aynı miktarda klinik saatleri yapıyorlar, bu yüzden buna zaman ayırıyoruz” dedi.

“Programlarının hafta sonlarını da içerecek şekilde biraz daha esnek olması gerekebilir.”

Ulusal Sağlık İşgücü Analizi Merkezi'ne göre, gelecek yıl 78.000'den fazla kayıtlı hemşire açığının olacağı öngörülüyor.

HEMŞİRELİK PROGRAMLARI ÜLKE ÇAPINDAKİ HEMŞİRE EKSİKLİĞİNDE AYAKTA OLMA ZORLUĞU GÖSTERİYOR

Hemşirelere en çok ihtiyaç duyan eyaletler Washington, Oregon, Kaliforniya, Michigan ve Georgia'dır.

Amerikan Hemşireler Birliği'nin Oregon merkezli başkanı Jennifer Mensik Kennedy, Haberler'e şöyle konuştu: “Farklı eyaletler hemşirelik iş gücünü artırmak için kendi seçeneklerine bakarken, bu da o seçeneklerden biri.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Mann, kısaltılmış 12 aylık programın yalnızca öğrencilere hitap etmekle kalmayıp aynı zamanda yerel sağlık tesislerine de fayda sağlayacağını söyledi.

Hyde, yerel sağlık hizmeti ortaklarındaki birçok hemşire yöneticisiyle konuştuğunu ve “onların daha fazla hemşireye olan ihtiyacı er ya da geç gördüklerini açıkça gördüklerini” belirtti.

Hemşirelik öğrencileri simülasyon laboratuvarında eğitim alıyor

Hemşirelik öğrencileri işgücüne hazırlanmak için bir simülasyon laboratuvarında eğitim alırlar. Uzmanlar, kısaltılmış 12 aylık programın öğrencilere hitap ettiğini ve aynı zamanda yerel sağlık tesislerine de fayda sağladığını söylüyor. (Kailey Schuyler)

Mann, bazılarının öğrencilerin sadece bir yıl içinde hazır olabileceğinden şüphe duyduğunu belirtti.

“Bunu şöyle yorumlayabilirler [offering] daha az kalite [of training] ya da öğrencileri zorladığımızı ve durumun gerçekten böyle olmadığını vurgulamak istiyorum” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Mayıs ayında New England Üniversitesi'nde 40 kadar öğrencinin programa başlaması bekleniyor.

Doktor olan kadın

Hemşire açığıyla mücadele etmek için bazı okullar yeni hemşire yetiştirmek amacıyla hızlandırılmış programlar uyguluyor. (iStock)

Öğrenciler programı tamamladıktan sonra, resmi olarak hemşire olabilmek için tıpkı geleneksel dört yıllık öğrenciler gibi ulusal bir sınavı geçmek zorunda kalacaklar.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.

Kailey Schuyler, Haberler'e 2023 yılında Boston merkezli Multimedya Muhabiri olarak katıldı.