Meme kanseri hastası 'mucizevi' bir şekilde iyileşti, Tanrı'nın onu iyileştirmeye yönlendirdiğini söyledi

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

Üç yıldan kısa bir süre önce, şu anda 53 yaşında olan Tina Willits, ömrünün sadece iki yılı kaldığını düşünüyordu.

Bugün kanserden kurtuldu ve kendisini kurtaran tedaviyi dünyanın bilmesini istiyor.

Floridalı anne ve büyükanne ilk kez 2021'in sonlarında, normal bir mamogramdan sadece aylar sonra bir şişlik hissettiler.

CLEVELAND CLINIC'TEN MEME KANSERİ AŞISI GÜNCELLEMESİ: 'YENİ BİR DÖNEM'

Mart 2022'de, kanser hücrelerinin insan epidermal büyüme faktörü reseptörü 2 (HER2) adı verilen bir proteinin anormal derecede yüksek düzeyde bulunduğu, hastalığın agresif bir formu olan HER2 pozitif meme kanserine yakalandığını keşfetti.

Willits Haberler Digital'e kamera karşısında yaptığı bir röportaj sırasında “Doktorun gelip bize lenf düğümlerimde, kaburgalarımda, omurgamda, göğüs kemiğimde ve kemiklerimde olduğunu söylediğini hâlâ hatırlıyorum.” dedi. (Bu makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)

Şu anda 53 yaşında olan Floridalı anne ve büyükanne Tina Willits, yalnızca iki yılı kaldığını düşünüyordu ama bugün kanserden kurtuldu. (Tina Willits)

Willits'e golf topu büyüklüğünde tümörleri olduğu ve hastalığın mastektomi için fazla ilerlemiş olduğu söylendi. Bakım sonu kemoterapisine başlandı ve ona “kalan zamanın tadını çıkarması” söylendi.

“Doktor bana 'İlerlemeyi durdurmaya çalışacağız' dedi ama o 'Size sunabileceğimiz en iyi süre yaklaşık 24 ay' dedi.”

'Gitmesini istedim'

Willits kanserinin ilerlemesini durdurmakla yetinmedi.

“Beş biyolojik çocuğum var ve bonus bebeklerimden ikisini büyütüyordum ve o zamanlar dört torunum vardı” dedi.

“Ve bunun gitmesini istediğime karar verdim. Amacım buydu. Onkologumun bana bunun asla olmayacağını söylediğini hatırlıyorum.”

“Doktor bana 'Size sunabileceğimiz en iyi süre yaklaşık 24 ay' dedi.”
Willits, kendi araştırmalarının bir kısmını yaptıktan sonra, kanser hücrelerini tanımlamak ve yok etmek için vücudun bağışıklık sistemini kullanan immünoterapi adı verilen alternatif bir tedaviyi öğrendi.

Onlarca yıldır, gidilecek yer kanser tedavileri Kemoterapi, radyasyon ve ameliyattan oluşuyor ancak bazı uzmanlar immünoterapiyi kanser tedavilerinin “dördüncü direği” olarak adlandırıyor.

Tina Willits ailesiyle birlikte

Willits, kanseri yenmek konusunda neden bu kadar kararlı olduğunu şöyle anlattı: “Beş biyolojik çocuğum var ve bonus bebeklerimden ikisini büyütüyordum ve o zamanlar dört torunum vardı.” (Tina Willits)

Araştırmasında, tümörleri dondurmak ve savaşmak için soğuk gazları ve vücudun kendi hücrelerini kullanan yeni bir kanser terapisi sunan Kaliforniya'daki Williams Kanser Enstitüsü'nden Dr. Jason R. Williams'a rastladı.

Williams, Haberler Digital'e “İmmünoterapi bağışıklık sistemine kansere saldırmayı öğretiyor” dedi. “Yani, tıpkı bir aşı gibi, size uzun vadeli, kalıcı bir yanıt verebilir. Tedaviye ulaşmak için gereken şey budur.”

MEME KANSERİNİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 GİZLİ BELİRTİSİ: 'VÜCUDUNUZU TANIYORSUNUZ'

Willits ve kocası doktora başvurdu ve doktor hemen onun durumunu incelemeye başladı.

Williams, Willits hakkında şunları söyledi: “Kanseri ilerlemiş olmasına rağmen fiziksel olarak iyi durumdaydı.” “Kemoterapi görüyordu ama ilerlemiş ve metastaz yapmış olmasına rağmen sağlığı hala çok iyiydi.”

“Kendime güveniyordum ama temkinliydim. Kanser çok zorlu bir düşmandır.”

Tina Willits kocasıyla birlikte

Willits, agresif meme kanseri teşhisi konmadan önce düğününde fotoğraflandı. Haberler Digital'e “Her gün ailemin hayatının bir parçasıyım” dedi. (Tina Willits)

Williams, Willits'e o zamana kadar sahip olmadığı bir şeyi teklif etti: umut.

Haberler Digital'e konuşan kadın, “İnanılmazdı. Tüm testlerimi gördükten sonra 'Seni iyileştirebilirim' dedi” dedi. “Ve bu sözleri 4. aşamadaki bir hasta olarak anlamıyorsunuz.”

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik takviyeler ve kanser hücrelerini yok etmek için dondurucu sıcaklıkları kullanan bir prosedür olan kriyoablasyonla birlikte immünoterapi tedavisi gördükten altı hafta sonra, PET taraması Willits'in kanserinin gittiğini ortaya çıkardı.

FDA 'DÖNÜŞTÜRÜCÜ' İMMÜNOTERAPİ İLACINI ONAYLADIĞINDA, ENDOMETRİ KANSERİ HASTALARI YENİ BİR UMUT GÖRÜYOR

Willits bugün stabil ve sağlıklı olduğunu söyledi.

“Her gün egzersiz yapıyorum. Her gün ailemin hayatının bir parçasıyım. Kanserin tamamen arkamızda olduğunu hissediyoruz ve bu neredeyse imkansız bir görevdi” dedi.

“İnsanlar bana sürekli olarak kanserinizi nasıl tedavi ettiğinizi soruyor. Ben de 'Tanrı beni Dr. Williams'a yönlendirdi' diyorum.”

Tina Willits torunuyla birlikte

Willits, “Geleneksel tedaviyi bırakıp sadece ilerlemeyi durdurmaya çalıştığımı hayal bile edemiyorum” dedi. (Tina Willits)

Williams, immünoterapinin kanser tedavilerinin geleceği olduğuna inanıyor.

“Öncelikle tümörü doğrudan hedef almalı, içine immünoterapi enjekte etmeliyiz” dedi.

“Gelecekte hastaya şüpheli bir lezyon tanısı konulacak ve ilk biyopsi sırasında onu immünoterapi enjekte ederek tedavi etmeye başlayacağız.”

Riskleri ve faydaları dengelemek

İmmünoterapi alternatif bir tedavi olarak umut verici olsa da, belirli hasta grupları için kendi risklerini ve sınırlamalarını da beraberinde getiriyor.

UZMANLAR, İMMÜNOTERAPİNİN NEDEN KANSER TEDAVİSİNİN 'DÖRDÜNCÜ DAYANAĞI' OLARAK ORTAYA ÇIKTIĞINI SÖYLÜYOR

Williams, “Otoimmün hastalıkları olan hastaların riskleri daha yüksektir çünkü bağışıklık sistemi normal dokulara saldırmaya daha hazırdır” diye uyardı.

“Riskler daha yüksek olsa da, bunun üstesinden gelebilecek tekniklerimiz var ve bu nedenle faydalar risklerden daha ağır basıyor.”

“Onkologlar olarak, hastayı klinik faydası olmadan yan etki riskini artırabilecek bir ilaca maruz bırakmak istemiyoruz.”
Florida'daki Mount Sinai Tıp Merkezi'nde jinekolojik onkoloji direktörü ve Kanser Araştırma Komitesi eş başkanı Brian Slomovitz, immünoterapinin birçok kanserin tedavi şeklini değiştirdiğini ancak her zaman etkili olmadığını belirtti.

Willits'in bakımıyla ilgilenmeyen Slomovitz, “Bunun tüm hastalarda yararlı olmadığını anlamak önemlidir” dedi.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Onkologlar olarak, hastayı klinik faydası olmadan yan etki riskini artırabilecek bir ilaca maruz bırakmak istemiyoruz.”

Ancak Slomovitz, “doğru seçilmiş” hastalarda immünoterapinin hem kanserin nüksetme süresini hem de genel hayatta kalma oranlarını uzatabileceğine inanıyor.

Tina Willits oğluyla birlikte

Willits bugün stabil ve sağlıklı olduğunu söyledi. Haberler Digital'e “Her gün egzersiz yapıyorum” dedi. (Tina Willits)

“İmmuno-onkoloji alanının gelişmeye devam etmesini izlemekten heyecan duyuyorum.”

Birçok kadın kemoterapi, radyasyon ve ameliyatın tek seçenek olduğunu düşündüğü için Willits artık bu tedavinin kullanılabilirliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

“Gerçek şu ki, bunun varlığından haberi olmayan kadınlar var” dedi. “Ve eğer bunu duyurabilirsek, potansiyel olarak kaç yüz kadını kurtarabileceğimizi bile söyleyemem.”

Ayrıca şunları söyledi: “Geleneksel tedaviyi sürdürüp ilerlemeyi durdurmaya çalıştığımı hayal bile edemiyorum. Yani vücudumdan çıktı. Gitti. Hayat yeniden normale döndü. Ve çok minnettarım. “

Tina Willits ve kızı

Willits, “Eğer bunu duyurabilirsek, potansiyel olarak kaç yüz kadını kurtarabileceğimizi bile söyleyemem” dedi. (Tina Willits)

Willits'in prognozu “mükemmel” olsa da Williams, “her zaman dikkatli olmalıyız ve izlemeye devam etmeliyiz… Daha önce kanser geçirmiş olan herhangi bir kişinin başka bir kanser veya hastalığın tekrarlaması açısından kesinlikle normalden daha yüksek bir riski vardır” diye vurguladı.

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health

Williams, kanser yolculuğuna yeni başlayan hastalar için seçenekleri kapsamlı bir şekilde araştırmaya zaman ayırmanın kritik olduğunu söylüyor.

“Mevcut endikasyon dışı çok sayıda ilaç ve takviye, tedavi sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve immünoterapiyi keşfetmek her zaman bir öncelik olmalıdır” diye ekledi.