NBA'de oynayacak ilk MS'li kişi ilham verici mesajını paylaşıyor

poem

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Multipl skleroz, ABD'de etkilenen bir milyon insan için yaşamı değiştiren bir tanıdır; ancak profesyonel bir sporcu için fiziksel sınırlamalar özellikle zorlayıcı görünebilir.

Ulusal Basketbol Birliği'nde (NBA) oynayan ilk MS hastası olan 34 yaşındaki Chris Wright, 2012 yılında konulan teşhisten bu yana bu rahatsızlıkla yaşıyor.

İçin Dünya MS Günü 30 Mayıs'ta Wright ve nöroloğu Dr. Heidi Crayton, MS hastalığıyla nasıl başa çıktığını tartışmak ve teşhisle karşı karşıya kalan diğer kişiler için bilgece sözler paylaşmak üzere Washington DC'den Haberler Digital'e katıldı. . (Bu makalenin üst kısmındaki videoya bakın.)

UZMANLAR, BOZUK UYKU VE KABUSLARIN OTOİMMÜN HASTALIKLARLA BAĞLANTILI OLABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

Wright, belirtilerin ilk kez 2012 yılında Türkiye'de bir yurt dışı basketbol maçına hazırlanırken sağ ayağında karıncalanma hissettiğini söyledi.

Haberler Digital'e şunları söyledi: “Çekim yaparken sağ elimde bir karıncalanma hissi hissettim ve bu his bir dakika içinde tüm vücuduma yayıldı.”

NBA'de oynayan ilk MS hastası olan 34 yaşındaki Chris Wright, 2012 yılında konulan teşhisten bu yana bu rahatsızlıkla yaşıyor. (Getty Images/Chris Wright)

Koçları onu bir gün izin almasını söyleyen bir doktora gönderdi.

“Ertesi sabah uyandığımda yürüyemiyordum. Ayağa kalkamıyordum. Kol ve bacaklarımı gerçekten kullanamıyordum” diye anımsıyordu.

'SIVI ALTIN' MULTİPLE SKLEROZ HASTALARINA YENİ BİR UMUT GETİREBİLİR, ÇALIŞMA ÖNERİYOR: 'DERİN FAYDA'

Wright bu kez tekerlekli sandalyeyle doktorun yanına döndü.

“Beni bir uzmana gönderdiler ve orada bana hızlı bir şekilde multipl skleroz teşhisi konuldu.”

MS, merkezi sinir sisteminin hareketi, görmeyi, konuşmayı ve diğer işlevleri etkileyebilen kronik bir hastalığıdır.

Wright, birkaç başka doktoru da inceledikten sonra, Büyük Washington'daki Multipl Skleroz Merkezi'nde çalışan, kurul onaylı bir nörolog olan Dr. Crayton'u buldu.

Chris Wright basketbol

Bertram Derthona Basket Tortona'dan Chris Wright, 31 Mayıs 2022'de Casale Monferrato, İtalya'da Bertram Derthona Basket Tortona ile Virtus Segafredo Bologna PalaEnerjika Paolo Ferraris arasında oynanan LBA Lega Basket Serisi A Playofflar Yarı Final Maçı 3 maçında çalışırken. (Getty Images)

“Beni ona yönlendiren şey onun kendine olan güveni ve MS hastası olmanın ne anlama geldiğini basitleştirme ve bunu benim için yönetilebilir hale getirme yeteneğiydi. [She] kariyerime ve hayatıma istediğim şekilde devam edebileceğimi anlamama yardımcı oldu” dedi.

Crayton, hasta-doktor ilişkisinin “bir sürat koşusu değil, bir maraton” olduğunu kaydetti.

Haberler Digital'e şunları söyledi: “Güvenebilecekleri, iletişim kurabilecekleri, karar vermek için birlikte çalışabilecekleri bir doktor bulmak gerçekten önemli.”

GENÇ, MS'Lİ YENİ MEKSİKA ANNESİNİN BİRİNCİL BAKICISI: 'BİZ BİR TAKIMIZ'

“Seni destekleyen, seven ve kabul eden insanlardan oluşan bir ekibe ihtiyacın var.”

Teşhis konulduktan bir yıldan az bir süre sonra Wright, Dallas Mavericks ile sözleşme imzalayarak NBA'de oynayan ilk MS hastası kişi oldu.

Wright, Haberler Digital'e “MS kariyerimi büyük ölçüde etkiledi çünkü benden önce kimse yoktu” dedi.

“Seni destekleyen, seven ve kabul eden insanlardan oluşan bir ekibe ihtiyacın var.”
“Sağlık sorunlarım olması ve bilinmeyen bir bölgede bulunmam ihtimali nedeniyle NBA'den geri çekilen tekliflerim vardı – ama çalışmaya devam ettim ve üstesinden geldim.”

MULTİPLE SKLEROZ HASTALARI İÇİN Çığır Açan Bir Gelişme, Yararlı Hormon İçerebilir: 'HASTALAR İYİMSER OLMALIDIR'

Üç çocuk babası ve kocası olan Wright, bugünlerde artık basketbol oynamadığını ancak kendisini sağlıklı hissettiğini ve hayattan keyif aldığını söyledi.

“MS'le yaşamak iyi görünüyor, iyi hissettiriyor; kendimi harika hissediyorum” dedi.

“Aktif kalmaya çalışıyorum. Sağlıklı kalmaya çalışıyorum. Hareket etmeye çalışıyorum. Ve kendimi sağlıklı tutabildim, baba olmaya devam edebildim ve hayatımı istediğim gibi yaşayabildim.”

'Onur rozeti'

Wright, yeni bir teşhisle karşı karşıya kalan herkesi daha önce “bu koridorlarda yürümüş” kişilerden kaynak aramayı teşvik etti.

“Neler yaşadığınızı anlayan insanlar var ve başka hikayeler duymak ve ileriye doğru hayatınızın nasıl görüneceğine dair temel bilgiler edinmek önemli.”

Dr.Heidi Crayton

Wright, birkaç başka doktoru da inceledikten sonra, burada resimde görülen, Washington'daki Multipl Skleroz Merkezi'nde çalışan kurul onaylı bir nörolog olan Dr. Crayton'ı buldu. (Dr. Heidi Crayton)

Wright, MS'li kişileri kendilerini ifade etmeye, hikayelerini paylaşmaya ve tedavi seçeneklerini doktorlarıyla tartışmaya teşvik eden bir kampanya olan Express4MS'e katılıyor.

Wright, “Bu, her günü olumlu bir şekilde yaşamak için bilgi, ilham ve motivasyon bulmak amacıyla alet kutunuza koyabileceğiniz bir şey” dedi.

“Gururla yürüyün ve iyi olacağınızı bilin.”
“İnsanlara şunu söyleyebilirim: Onunla kalın, bu zor zamanları geçin, sizin için neyin işe yaradığını bulun” dedi.

“Ne yaparsanız yapın, nasıl başarılı olabileceğinizi öğrenin.”

SAĞLIK BÜLTENİMİZE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Wright, MS hastalarına hastalığa bir engel olarak değil, bir “şeref nişanı” olarak bakmalarını tavsiye ediyor.

“Gururla yürüyün ve iyi olacağınızı bilin” dedi.

Clayton, MS hastalarına “vücudunuza bir tapınak gibi davranmalarını” tavsiye ediyor.

Chris Wright

Bertram Derthona Basket Tortona'dan Chris Wright, 31 Mayıs 2022'de İtalya'nın Casale Monferrato kentinde Bertram Derthona Basket Tortona ile Virtus Segafredo Bologna PalaEnerjika Paolo Ferraris arasındaki LBA Lega Basket Serie A Playofflar Yarı Final Maçı 3 maçında çalışırken. (Getty Images)

“Sağlığınıza yatırım yaparsanız, iyi beslenirseniz, egzersiz yaparsanız, uyursanız, bunun karşılığını fazlasıyla alacaksınız” dedi.

MS'li kişiler her zaman kötü günler geçirse de Wright olumlu bir bakış açısı sürdürmeye odaklanıyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Yer üstünde olduğunuz sürece bundan en iyi şekilde yararlanma fırsatınız var” dedi.

“Her eylemin eşit ve zıt bir tepkisi vardır; dolayısıyla oraya ne verirseniz, enerji geri gelecektir.”

Daha fazla Sağlık makalesi için şu adresi ziyaret edin: www.Haberler/health.