Timsah armudu nedir ?

Melike

Global Mod
Global Mod
Timsah Armudu Nedir?

Timsah armudu (Citrullus lanatus), Eylul ve Ekim aylar arasnda meyve olarak yetistirilen, tatl ve oldukca lezzetli bir cesit kabugu sert bir tur armuttur. Bu armut, cogu zaman cimenli tarlalarda, ozellikle de Guneybat Asya'da yetistirilir. Bitkinin govdesi duzgun bir sekle sahip olup, kabugu ile beraber en fazla yaklask 8 cm. uzunlugunda olabilir. Kabuk, genellikle sar veya beyaz renkli olup, ds yuzeyinde cizgiler ve ince cizgiler olusturur. Meyve, cogu zaman hafif bal renginde ve etli olup, icinde cok sayda tatl tohum bulunur.

Timsah armudu, Guneybat Asya'da cok sayda cesidiyle uretilir ve bitki turu, cogu zaman meyve olarak yetistirilir. Bitkinin kokleri, govdesi ve meyvesi de kullanlr. Kabugu, cogu zaman yemeklerde kullanlr ve meyve corbas, recel ve dondurma gibi cesitli yemeklerde kullanlr. Meyve eti, cogu zaman tatl veya ac olarak tuketilebilir. Ayrca, bitkinin govdesi, tbbi amaclar icin kullanlr.

Timsah armudu, cesitli besin maddeleri icerir ve bunlarn cogu vucuda faydal olur. Meyve, cogu zaman A, C, E ve K vitaminleri, magnezyum, potasyum, demir, fosfor, lif, kalsiyum ve B kompleks vitaminleri gibi cesitli mineraller icerir. Meyve eti, cogu zaman antioksidanlar, lifler ve omega-3 yaglar gibi onemli besin maddeleri icerir. Ayrca, tum bu besin maddeleri vucuda bircok faydal etkiye sahiptir.

Sonuc olarak, timsah armudu, Eylul ve Ekim aylarnda yetisen, tatl ve lezzetli bir tur armuttur. Bu armut, cogu zaman cimenli tarlalarda Guneybat Asya'da yetistirilir. Kabugu genellikle sar veya beyaz olup, meyve eti tatl veya ac olarak tuketilebilir. Ayrca, bitki, cesitli mineraller, vitaminler ve besin maddeleri icerir ve bu maddeler vucuda faydal etkiler saglar.